Head of M&A till Assemblin

Head of M&A till Assemblin

Assemblin utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, energi och vatten. System du ofta inte ser, men som får byggnader att fungera och människor att trivas. Assemblin är ett av de största installationsföretagen i Norden med 130 filialkontor runtom Sverige, Norge och Finland inom El, VS, Ventilation och Automation. Under de senaste åren har Assemblin vuxit kraftigt till närmare 10 miljarder från en omsättning om 7 miljarder kr 2016 och 6 000 anställda år 2019. Assemblin ägs sedan 2015 av Private Equity bolaget Triton.

Om Assemblin

Assemblin består av fem affärsområden, tre i Sverige och ett i respektive Norge och Finland. Koncernhuvudkontoret är placerat i Stockholm. Assemblin är starkt decentraliserat och det affärsnära arbetet bedrivs framförallt på affärsområdes- eller regional nivå.

Assemblin ägs av Triton och är idag ett lönsamt bolag med stark organiskt och förvärvsdriven tillväxt.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Head of M&A ansvarar du tillsammans med koncernens CFO för att driva Assemblins förvärvsstrategi. Arbetet sker i nära samarbete med VD och CFO för respektive affärsområde.

Du stöttar affärsområdena och är rådgivande i alla delar av en förvärvsprocess, från strategi till integration. Du ansvarar för att hålla samman Due Dilligence processen såväl internt som med externa rådgivare. Du driver integrationsprocesser samt arbetar fram business-case genom en gedigen erfarenhet av såväl finansiell som operationell Due Dilligence. Du är även involverad i business control uppgifter av ad-hoc karaktär.

Din bakgrund

Du har akademisk utbildning inom ekonomi samt 5 - 8 års erfarenhet som manager/senior manager inom Transaction Services från någon av de större konsultbolagen. Du har god kunskap inom redovisning och har agerat projektledare i finansiella- och operationella Due Dilligence processer. Genom detta har du erfarenhet av att utvärdera och integrera förvärv. Det är meriterande om du har erfarenhet av börsnotering (IPO). Det är även positivt om du har erfarenhet av projekt- och/eller serviceaffärer som drivs i en decentraliserad miljö.

Som person har du hög integritet, mod och nyfikenhet. Du har ett prestigelöst och pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att presentera analyser samt bygga nätverk och relationer ute i verksamheten. Vi tror att du har en hög analytisk förmåga och är strukturerad i ditt sätt att arbeta.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Assemblin med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Senior Konsult Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03 eller Research konsult Malin Söhr på 073-421 79 84. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Managementkonsult & Rådgivare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80