Ekonomichef till Lantmännen Finans AB, Stockholm

Ekonomichef till Lantmännen Finans AB, Stockholm

Har du flerårig erfarenhet av att leda och fördela arbetet inom bank- eller finansbolag? Är du en analytisk och strukturerad ledare som känner sig redo för nya utmaningar? Då är du varmt välkommen att söka rollen som Ekonomichef i Lantmännenkoncernens välrenommerade finansbolag.

Lantmännen Finans AB är ett kreditmarknadsbolag med auktorisation av Finansinspektionen. Verksamheten ansvarar för finansiering av lantbruks- och entreprenadmaskiner, utgivning av eget betal- och kreditkort, Agrolkortet, samt Kapitalkonto med statlig insättningsgaranti. Kunderna utgörs till stor del av svenska lantbrukare och entreprenadföretag.

Det här kommer du göra:

Som Ekonomichef för Lantmännen Finans leder du arbetet på ekonomiavdelningen med huvudansvar för allt från budget, prognoser till period- och årsbokslut, momsdeklaration samt intern och extern rapportering, årsredovisning och myndighetsrapportering. Du har personalansvar för en kollega och rapporterar direkt till finansbolagets VD. Du arbetar nära compliance och riskfunktionen samt Lantmännens koncernfunktioner. Du deltar aktivt som föredragande och sekreterare i finansbolagets styrelse. Utöver detta initierar och driver du prioriterade utvecklingsprojekt gällande system och regelverk kopplat till ekonomifunktionen.

Vi tror att du har:
  • 5-10 års erfarenhet från bank- eller finansbolag i en ledande roll
  • Akademisk examen inom ekonomi
  • God kunskap om de regelverk som påverkar ett finansiellt bolag som går under Finansinspektionens tillsyn
  • Du kommunicerar flytande på svenska och engelska
Vi tror att du är:
  • Van vid- och tycker om att ta ett stort eget ansvar
  • En person som drivs av att skapa en strukturerad miljö att arbeta i
  • Analytisk och noggrann
  • Kommunikativ och duktig på att skapa nätverk och samarbetet såväl internt som externt
Du delar våra värderingar - Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft - och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord. Vi söker kompetenta medarbetare som kan bidra till vår verksamhet. Lantmännen arbetar aktivt med att säkerställa att vår arbetsplats är utvecklande för alla oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion eller funktionshinder.

Vad vi kan erbjuda dig
Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden, i olika länder och kulturer.

Placering:
Lantmännen Finans AB, Stockholm

Så här ansöker du:
I denna rekrytering samarbetar Lantmännen Finans AB med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Researchkonsult Betty Holmberg 076-647 16 25 eller Seniorkonsult Hendrik Dahlgren 070-471 59 03. Urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan samt cv snarast.

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 mars (4 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Ogunsen erbjuder Executive Search samt rekrytering av affärskritisk nyckelkompetens. Utöver rekrytering erbjuder vi även tjänster inom Interim Management samt Teamutveckling.

Ogunsen grundades 2008 och ingår i den börsnoterade koncernen SJR in Scandinavia AB (etablerat 1993).

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80 E-post: info@ogunsen.se