Chef Compliance till AMF Pension

Chef Compliance till AMF Pension

Vill du arbeta för god regelefterlevnad inom ett bolag med kunden i fokus? Vi söker dig som vill bli vår nya Chef Compliance. Rollen är central inom stabsenheten och rapporterar direkt till VD, styrelse och revisionsutskott.

AMFs uppdrag
AMF är pensionsbolaget med enkla och trygga tjänstepensionslösningar. Vi ägs av LO och Svenskt Näringsliv och drivs enligt ömsesidiga principer. Det innebär att den vinst vi skapar oavkortat går tillbaka till våra kunder. Vår vision är att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Våra kunder ska få den bästa pensionsprodukten, med god avkastning till en låg avgift. Vi har ett särskilt ansvar att se till att de kunder som inte gjort ett aktivt val får en trygg och bra tjänstepension.

Vår Regelefterlevnadsfunktion
AMFs regelefterlevnadsfunktion ska självständigt pröva, samordna samt rapportera i frågor som rör regelefterlevnad. Funktionen ska vara ett stöd till den affärsdrivande verksamheten och granska och säkerställa att förhållanden inom AMF inte avviker från god regelefterlevnad. Utöver ansvaret för regelefterlevnad i AMF Pension ansvarar funktionen, via uppdragsavtal, även för regelefterlevnadsfunktionen i AMF Fonder. Compliance Officer inom funktionen har ett självständigt ansvar för regelefterlevnadsfunktionen i AMF Fonder och Chef Compliance har personalansvaret för denne. Regelefterlevnadsfunktionen rapporterar självständigt till respektive bolags VD och styrelse.

I arbetsuppgifterna ingår att bevaka utveckling och praxis inom regelverksområdet, att bistå vid implementering av nya regelverk, samt att utbilda personal och ledning. Funktionen för regelefterlevnad har ett nära samarbete med övriga centrala funktioner och Juridikavdelningen.

Dina kvalifikationer
Du har universitetsutbildning inom juridik och/eller ekonomi. För att lyckas i rollen ser vi att du har flera års erfarenhet av juridik-/compliancearbete på försäkringsbolag, helst i chefsbefattning. Erfarenhet från arbete på myndighet såsom Finansinspektionen eller Finansdepartementet är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är analytisk och drivs av att få arbeta med regelefterlevnad på ett bolag som verkar enligt ömsesidiga principer med kunden i fokus. Du har ett intresse för pensionsfrågor och är van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra utifrån ett strukturerat arbetssätt. Du har hög integritet, förmåga att fatta beslut och är ansvarstagande, samt har god förståelse för hur dina leveranser påverkar i ett större sammanhang. Eftersom du kommer att ha täta kontakter med chefer och medarbetare inom hela koncernen är det även viktigt att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AMF Pension med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi emotser din ansökan snarast. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Dareholt
Telefon 070 471 59 09
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 aug 2021 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80