Avdelningschef Drift & Underhåll till AFA Försäkring

Avdelningschef Drift & Underhåll till AFA FörsäkringAvdelningschef Drift & Underhåll till AFA Försäkring

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.

Vill du vara med och bidra till hur vi på AFA Försäkring skall möta våra kunders behov på bästa sätt i framtiden? Är du en driven och erfaren ledare som också är nyfiken på framtiden? Då är detta en tjänst för dig.

Vad du kan förvänta dig

Som chef för avdelningen leder du övergripande förändringsprojekt som syftar till att AFA Försäkrings IT-tjänster kan tillhandahållas med hjälp av cloud computing som genom teknisk infrastruktur och arkitektur skapar möjligheter för enkel och flexibel tillgång till datorresurser.

Som Avdelningschef Drift och Underhåll leder du en avdelning om ca 30 medarbetare som idag ansvarar för nät, lagring, drift och intern support främst i teknikplattformarna är Linux och Windows. Avdelningen ansvarar även för applikationsdrift med tillhörande incident, problem och change hantering samt att säkerställa infrastruktur, utveckling och uppgraderingar.

Utöver detta ansvarar avdelningen för IT-säkerhet, arkitektur och införande av korrekta skyddsåtgärder. Avdelningens övergripande mål är att skapa en förflyttning till att bli en mer kundorienterad och kostnadseffektiv leveransorganisation som levererar IT-tjänster av hög kvalitet.

Du rapporterar till CIO och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du leder tre direktrapporterande gruppchefer . Din roll innebär mycket samarbete och kommunikation såväl internt inom enheten och andra ledare inom AFA Försäkring samt externt med IT-leverantörer, molnleverantörer och övriga samarbeten.

Vad vi förväntar oss av dig

Du är en ledare som är van att leda i förändring där alla svaren inte finns på förhand. Som ledare är du samarbetsinriktad, mogen och kommunikativ. Du är trygg i dig själv och i din förmåga att motivera ett team i förändring och förmedla engagemang. Du har lätt att skapa och behålla långsiktiga relationer såväl internt som externt.

Vi söker dig som har akademisk examen. Du har gedigen och dokumenterad erfarenhet av att leda en transformation av IT-drift till ett tjänstorienterat synsätt och cloud computing. Du har god förståelse om informationssäkerhet och IT-säkerhet samt erfarenhet av informations-ledningssystem såsom ISO standarder.

Du talar och skriver god svenska och engelska.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett jobb på ett företag där vår medarbetare trivs och kan rekommendera oss som arbetsgivare. Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search.

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Betty Holmberg, Researchkonsult 076-647 16 25. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande.

Våra fackliga företrädare är:

Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

#LI-AFA
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 juni 2019 (24 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Ogunsen erbjuder Executive Search samt rekrytering av affärskritisk nyckelkompetens. Utöver rekrytering erbjuder vi även tjänster inom Interim Management samt Teamutveckling.

Ogunsen grundades 2008 och ingår i den börsnoterade koncernen SJR in Scandinavia AB (etablerat 1993).

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80 E-post: info@ogunsen.se