Applikationsarkitekt

Applikationsarkitekt

Office Depot är inne i ett spännande skede och en stor förändringsresa. Vi gör därför en satsning och utökar vår IT-avdelnings fokus på online-försäljning. Vi söker nu en applikationsarkitekt med ett brinnande intresse för att digitalisera och automatisera vår verksamhet. Tjänsten ingår i avdelningen för IT och informationssäkerhet, där en del av dina kollegor finns placerade i Solna och en del ute i Europa.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som applikationsarkitekt arbetar du med att stödja och hjälpa verksamheten, lägga beställningar, analys och har ett tätt samarbete med leverantörer och systemutvecklare.

Du driver aktivt förändring inom dina applikationsområden och driver incidentutredningar med intern IT och med externa leverantörer.

Du arbetar med samordning, kartläggning, planering, administration och uppföljning. Likaså ser vi att du bidrar i arbetet med att leda utvecklingen av befintliga lösningar samt införande av befintliga och nya eTjänster.

Tjänsten innebär breda kontaktytor och du har mycket kontakt med vår verksamhet och ger information. Du kommer även att hålla utbildningar, exempelvis i samband med nya releaser.

Vi söker dig som:
Vi vill att du är utbildad systemvetare eller att du erhållit motsvarande kunskap på annat håll, gärna i rollen som rådgivare/arkitekt (online/system/lösning). Det är också viktigt att du är en relationsskapare, det vill säga att du har lätt för att samarbeta med andra personer/användare. Du behöver ha förståelse för nuvarande tekniska lösningar, se möjligheter till att förbättra och ersätta befintliga lösningar samt identifiera och införa nya lösningar.

Du behöver vara strukturerad och organiserad, samt ansvarstagande som person. Det är också viktigt att du är serviceinriktad, då rollen innebär mycket interaktion med interna och externa intressenter.

Kompetens som krävs för rollen
  • Affärs- och verksamhetsförståelse med IT-tekniskt fokus
  • Teknisk erfarenhet av online, webbplattform och e-handel
  • Goda kunskaper av agil utveckling
  • Erfarenhet av att vara interface mellan verksamheten, IT och utveckling
  • God vana av projektledning
  • Flytande i svenska och engelska
Kunskap om M3 samt ITIL v3 certifiering är meriterande. Även körkort B är meriterande.

Vi erbjuder:
Vi kan erbjuda dig ett jobb i ett spännande internationellt företag, där du kommer att få en viktig roll i att driva vårt förändringsarbete inom IT framåt. Du kommer ha möjlighet att tillsammans med IT-chefen utveckla rollen, då den är ny på avdelningen. Du kommer komma till ett företag där du kan göra stor skillnad!

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Office Depots huvudkontor i Solna. Office Depot tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att rapportera till Office Depots IT-chef i Sverige.

Frågor och ansökan
För mer information eller vid eventuella frågor, vänligen kontakta IT-chef Christer Molander på christer.molander@officedepot.eu.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Christer Molander
Telefon 076-8952037
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.officedepot.se/
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (22 dagar kvar)