Laboratorieingenjör till Octapharma, Kungsholmen

Laboratorieingenjör till Octapharma, Kungsholmen

Jobbeskrivning

Motiveras du av kvalitetsarbete kopplat till läkemedel? Då ska du söka tjänsten som laboratorieingenjör inom QC Analytics 1 på Octapharma. För oss är hög kvalitet livsviktig eftersom alla produkter som vi tillverkar kommer från humanplasma.

Vi ansvarar för att kontrollera produktionsprocessens kvalitet och leverera provsvar med kort ledtid. Vi sitter "mitt i" organisationen och har direkt samarbete med allt från produktion och projektledning till frisläppning av färdig produkt till marknad.

Om tjänsten
Som laboratorieingenjör på QC Analytics 1 arbetar du med att utföra biokemiska analyser i laboratoriemiljö och leverera provsvar till berörda avdelningar i enlighet med GMP. Arbetstempot är tidvis högt och det är viktigt att du kan planera ditt arbete men ändå vara flexibel för omprioriteringar.

I ditt ansvar ingår det exempelvis att:
  • Granska och godkänna analysresultat
  • Utföra, på laboratoriet förekommande, materialhantering och beredning av reagens
  • Instrument- och instruktionsansvar
  • Analysmetodansvar
  • Deltaga i projekt samt förbättringsarbete
Trivs du med arbetstider utanför ordinarie kontorstider och önskar att ha en sammanhängande ledighet där du kan förverkliga dina drömmar om spontana långweekend resor? Då kan detta vara sektionen för dig, då vi arbetar skift. Sektionen består idag av 16 personer och du rapporterar till sektionschefen. Tjänsten är en tillsvidare tjänst och du kommer sitta placerad på vår produktionsanläggning som ligger i centrala Stockholm på Kungsholmen.

Schemamodell
Skiftarbete under dagen följer ett schemamodell uppdelat i nio veckors cykel med tre helgarbeten under perioden samt ledigheter i form av en sammanhängande ledighet under en vecka vid två tillfällen. Kvällspassen slutar senast 20:45 och morgonpassen börjar tidigast 07:00. I schemamodellen går du aldrig direkt från ett kvällspass till morgonpass och du jobbar aldrig natt. Helgarbetet infaller på så vis varannan månad.

Mer om oss
Octapharma erbjuder dig möjligheten att få arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter tillsammans med erfarna och engagerade kollegor centralt på Kungsholmen i Stockholm. Vi är stolta över att tillverka läkemedel som förbättrar patienters hälsa och livskvalitet över hela världen.

Du kommer att arbeta i ett företag där ett systematiskt arbetssätt, serviceorientering, samarbete och engagemang värdesätts och där vi satsar på att utveckla vår personal. Balans mellan arbetsliv och fritid är viktigt, liksom mångfald och jämställdhet.

Vi erbjuder dig utveckling genom lärande på arbetet samt genom utbildningar. Vi har förmåner för att främja en aktiv och hälsosam livsstil som bland annat fritidsförening, friskvårdsbidrag och naprapat på arbetsplatsen. Vi har marknadsmässig lön, bonusprogram till alla tillsvidareanställda, kollektivavtalad pension och subventionerad vällagad mat i vår fantastiska lunchrestaurang.

Ansökan
Denna rekrytering sker med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in ansökan snarast, dock senast 15 december

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Sofia Farzam, sektionschef QC Analytics 1, på telefonnummer 0760004246

Fackliga kontaktpersoner
Unionen, Zarha Kafash-Hoshyar, 08-566 433 13
Akademikerföreningen, Ann-Charlotte Hinz, 08-566 431 35

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!


Profilbeskrivning

Den ideala kandidaten
För att du ska passa för tjänsten krävs:
  • Högskole-/universitetsutbildning med bio-eller kemiteknisk inriktning eller motsvarande
  • Minst 2 års erfarenhet av biokemiskt analysarbete
  • Arbetat enligt GMP
  • Svenska och Engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet inom nefelometri, spektrofotometri eller flamfotometri.

Då du kommer att analysera, granska och godkänna resultat ställs höga krav på din noggrannhet, fokusering och prioriteringsförmåga. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha en positiv attityd och god samarbetsförmåga eftersom du har många kontaktytor inom Octapharma. Andra egenskaper som värdesätts är att du visar ägarskap i din roll, då arbetet ibland behöver prioriteras om.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Octapharma
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 50 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Octapharma strävar efter mångfald och dynamik i arbetslivet. Det betyder att vi eftersöker en blandning av medarbetare ur alla aspekter, där vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och kompetens. Det betyder också att vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete och ett positivt arbetsklimat. Vår verksamhet växer starkt och vi driver vår utveckling med stabilitet och trygghet som grund. Vill du vara med?