Arbetsmiljöspecialist- Social arbetsmiljö, rehab och friskvård

Arbetsmiljöspecialist- Social arbetsmiljö, rehab och friskvård

Vi erbjuder

I takt med vår fortsatta tillväxt behöver vi nu förstärka HR-team med en Arbetsmiljöspecialist med inriktning rehab, hälsa och välmående.

Vi erbjuder ett arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling.

På Octapharma tycker vi att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Vi jobbar aktivt med att främja mångfald, vi är ett företag som tror att det kommer att göra oss ännu starkare, mer produktiva och framgångsrika.

Självklart har vi förmåner som egen lunchrestaurang, friskvårdbidrag m.m. för samtliga av våra medarbetare.

Din Roll:

Som arbetsmiljöspecialist arbetar du som en strategisk, konsultativ och operativ partner med rådgivning inom arbetsmiljöområdet hälsa, rehab och friskvård. Du kommer implementera processer och rutiner inom detta område och ge vägledning och stöd med utgångspunkt i policys och riktlinjer.

Dina ansvarsområden inkluderar bl.a:
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö samt friskvård
  • Säkerhetsställa att företaget driver ett organisatoriskt och sociala arbetsmiljö enligt relevanta lagkrav, processer inom områdets miljörelaterade uppgifter.
  • Skapa och implementera effektiva rutiner, och system och aktiviteter för hälsobefrämjande arbete inom organisationen.
  • Ta fram och följa upp företagets mål för organisatorisk och social arbetsmiljö, rehab och friskvård.
  • Samverka med och stötta cheferna i deras arbetsmiljöansvar arbete med att skapa en bra social arbetsmiljö.
  • Primär kontaktperson med företagshälsovården
  • Agera som en professionell kravställare på företagshälsovård och andra tjänsteleverantörer inom området
  • Stötta cheferna i deras rehabiliteringsansvar så att en effektiv rehabiliteringsprocess drivs samt tidigt fånga ohälsa på arbetsplatsen
  • Vid behov vara delaktig i komplexa rehabiliteringsutredningar
Tjänsten är placerad på Octapharma huvudkontor på Kungsholmen och du tillhör HR organisationen. Du kommer samarbeta med två arbetsmiljöspecialister, med inriktning säkerhet/brand och kemiska risker.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen är du självgående, ansvarstagande och lyhörd. Vi tror att du är van att arbeta nära verksamheten, både i operativt och strategiskt arbete. Du är duktig på att driva på processer och se till att de implementeras. Du har en god kommunikationsförmåga och besitter en förmåga att engagera och få med dig människor i arbetet.

Vi tror att du är arbetsmiljöingenjör eller arbetsmiljöspecialist med inriktning på hälsa/rehab med goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet, Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och varit med kring implementeringen av nya processer, samt är van att tolka och redogöra för nya lagar och förordningar.

AnsökanI den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller Paul Sredojevic, Paul.Sredojevic@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (4 dagar kvar)