Legal Privacy Counsel OKQ8 Scandinavia

Legal Privacy Counsel OKQ8 Scandinavia

Vi tror att du är en lagspelare full av drivkraft, prestigelöshet och optimism. Vi arbetar nära tillsammans både inom teamet och resten av verksamheten och vi trivs alltid med att hitta de bästa lösningarna på komplexa frågor. Du är bekväm med att kommunicera med olika intressenter både internt och utanför företaget. Du har en bred dataskyddskompetens och god pedagogisk förmåga. Du är därför bra på att ge enkla förklaringar på komplexa problem och omsätta teori till praktiska och affärsorienterade lösningar. Du har ett öppet och prestigelöst förhållningssätt till andra människor och till förändring. Du är en "doer" som får saker att hända utan att tappa fokus på kvalitet och service. Du har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en nyckelroll i företagets transformation mot en fossilfri och hållbar framtid där stort fokus ligger på elektrifiering och digitala lösningar.

I arbetsuppgifterna ingår att stödja verksamheterna inom OKQ8 Scandinavia genom;
  • Att göra dataskyddsanalyser och säkerställa privacy by design i nya initiativ, projekt, samarbeten och processer
  • Att stödja verksamheten vid risk- och konsekvensbedömningar
  • Att hjälpa verksamheten med dokumentation och uppföljning avseende personuppgiftshantering och dataskydd
  • Att bistå verksamheten vid upphandling av produkter och tjänster samt att upprätta och förhandla personuppgiftsbiträdesavtal
  • Att säkerställa att information till registrerade tillhandahålls på rätt sätt
  • Att utbilda och sprida kunskap om dataskydd inom organisationen
  • Att samverka med personuppgiftskoordinatorerna inom respektive funktion samt Corporate Compliance Officer/Dataskyddsombud
Vem är du?

Du har en juristexamen eller motsvarande akademisk examen med minst 2 års erfarenhet från operativt dataskyddsarbete på företag, myndighet, advokatbyrå eller som konsult. Erfarenheter från retail alt från IT och digitalisering, upphandling eller B2C-marknadsföring är särskilt meriterande. För att lyckas i rollen har du intresse för och goda kunskaper inom IT- och informationssäkerhet.

Du behärskar svenska eller danska samt engelska flytande i tal och skrift.

Du erbjuds

Du erbjuds ett intressant och utvecklande jobb på ett företag som genomgår en omfattande omställning vad gäller hållbarhetsarbete och digitalisering.

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar om tio år behöver vår affär förändras i grunden. Vi förstår det och omställningen till fossilfrihet har börjat. Vi vill leda den transformationen och hjälpa våra kunder att, utifrån sina förutsättningar, minska sina klimatavtryck. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Law. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Ulriikka Järnefelt på telefon 0766 33 14 40.

Livet med OKQ8 Scandinavia
* Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
* Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
Mer info
Kontaktperson Ulriikka Järnefelt
Telefon 0766-33 14 40
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!