Verksamhetschef till korttidsboenden

Verksamhetschef till korttidsboenden

Nu söker vi en driven verksamhetschef till våra korttidsboenden i Stockholmsområdet. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Verksamheterna
Du kommer att vara verksamhetschef över tre stycken korttidsverksamheter inom LSS och som är belägna i Stockholmsområdet och i naturnära områden. Två verksamheter för barn och ungdomar samt en verksamhet med personer över 21 år. I din organisation kommer du på verksamheterna ha enhetschef eller gruppledare på plats och där du har det yttersta ansvaret för verksamhetens ekonomi, kvalité och HR mm.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Det är självklart att du som verksamhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Ytterligare krav är att du har några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap. Även körkort är ett krav. Vidare har du god förmåga att dokumentera och administrera samt talar och skriver flytande svenska.

Som ledare har du ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ner och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder. Som chef på korttidsverksamheter är det extra viktigt att vara flexibel och kunna planera och omplanera samt att du har en god förmåga att såväl ligga nära verksamheten som att kunna zooma ut och analysera verksamhetens styrkor men även utvecklingsområden. Det är en utmanande roll där du kommer vara med och utveckla verksamheternas verksamhetsinnehåll och lagefterlevnad samt HR-utmaningar. Utifrån analys av utvecklingsområden krävs det även att du är handlingskraftig samt bra på att motivera och involvera medarbetarna för att utveckla verksamheterna på bästa sätt.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: September eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 8 augusti 2021
För mer information kontakta: Fredrik Ahlström, Regionchef, 072 586 08 49.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se