Boendestödjare till Kumlaviken, boende med särskild service i södra Stockholm, socialpsykiatri

Boendestödjare till Kumlaviken, boende med särskild service i södra Stockholm, socialpsykiatri

Nu söker vi på Kumlaviken en boendestödjare för arbete på ett boende med särskild service för personer med psykiska problem. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2020-04-13.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Ditt uppdrag

På Kumlaviken möts personerna av respekt och nyfikenhet, en värdig miljö, ett värdigt bemötande och goda förutsättningar att etablera trygghet i vardagen. De ska slippa intrång i sin integritet och ha stort inflytande över sin aktuella situation och sitt framtida liv. Det ska finnas möjligheter till utveckling och förändring utifrån personens unika behov och önskemål. Personen ska få stöd att söka och finna mening i tillvaron samt slippa isolering och ensamhet.

I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om du tycker det låter intressant att arbeta utifrån detta är du välkommen att söka den här tjänsten.

Om Kumlaviken
Kumlaviken är ett boende med särskild service för kvinnor och män med psykiska problem i åldern 18 till 45 år med åtta platser. Idag är snittåldern ca 26 år. Kumlaviken ligger strax intill Rågsved centrum, nära till tunnelbana och bussar. Vi är en väl inarbetad personalgrupp där respekt och ansvar är ledord för allt samarbete. Kumlaviken är beläget i superfräscha lokaler på bottenvåningen i en större fastighet. Vi erbjuder bland annat utbildningsinsatser, extern kontinuerlig handledning med KBT-inriktning samt möjlighet till en karriär inom företaget.

Hos oss arbetar boendestödjarna på schema, dag- och kvällspass med sovande jour samt tjänstgöring varannan helg.

* Gruppchef: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Vi ser gärna manliga sökande då vi eftersträvar en heterogen personalgrupp.

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad: 83 % Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning Tillträdesdag: 2020-04-01 Sista ansökningsdag: 2020-04-13

För mer information kontakta: Pia Melin gruppchef 076 621 72 02 (kontorstider)
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se