Group Business Controller till Nynas AB, Stockholm

Group Business Controller till Nynas AB, Stockholm

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Kärnkompetensen är att förädla tunga råoljor till en balanserad produktmix och verksamheten är global. Vi söker nu för Nynas räkning en erfaren Group Business Controller som vill arbeta med ett tydligt bolagsperspektiv i en organisation med framtidstro och nytänd gnista! Trivs du i en volatil och finansiellt komplex miljö som påverkas direkt av världshändelserna och där du får användning av din djupa förståelse för ekonomistyrning och finansiell strategi? Då söker Nynas AB dig!

Nynas AB söker en senior Group Business Controller till sin Group Business Control-funktion i Stockholm. Som Group Business Controller blir du spindeln i nätet i ett globalt team och får möjlighet att bidra i byggandet av bolagets framtid och framgång. Du kommer att samarbeta tätt med Head of Group Business Control och CFO med stort eget ansvar. Du rapporterar till Head of Business Control och kontoret finns i Globen-området i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Group Business Controller:
  • Ansvarig för att driva sammanställning av månadsrapport med företagsledning/styrelse och externa intressenter som mottagare samt deltaga i analysarbetet.
  • Delaktig i Nynas samtliga framåtriktade aktiviteter som MTP, Budget, och en Early warning (3 månaders framåtriktad), vars huvudsyfte är att stödja likviditetsprognos.
  • Processägare av Budgetprocessen vilken omfattar Nynas samtliga funktioner
  • Uppföljning av stabsfunktioners budget i dialog med stabschefer inom IT, HR och marknad.
  • Ad hoc-projekt, riskbedömning och analys samt utveckling av metoder/modeller och gemensamma styrverktyg
Kvalifikationer och erfarenhet

Nynas söker en erfarenhet ekonom till denna tjänst. Vi söker dig med mångårig erfarenhet av komplex Business Control, gärna på koncernnivå. Har du arbetat på ett producerande bolag är det såklart meriterande. Du är nyfiken och följer med i vad som händer i världen och använder din erfarenhet och kunskap till att dra slutsatser kring hur förändringar i världsekonomin påverkar ett globalt bolag som Nynas.

Personliga egenskaper

Rollen ger dig möjlighet att arbeta i en komplex internationell matrisorganisation med kontaktytor över hela världen och du behöver kunna kommunicera med alla nivåer, såväl med din avdelning som med den yttersta ledningen. Du får i rollen insyn i många olika delar av verksamheten och integritet och självstyre är viktiga personliga egenskaper för att vara framgångsrik.

Vad erbjuder Nynas dig?

Nynas är både ett stort och ett litet bolag samtidigt - vilket ger medarbetarna en unik möjlighet. Du blir en del av ett globalt team i en familjär atmosfär och får alla fördelarna med ett starkt globalt företag som ger möjlighet att utveckla karriären på många sätt. Samtidigt är Nynas ett personligt bolag med en enklare organisationsstruktur, så du aldrig kommer att bli en i mängden.

Här finns medarbetarna från olika länder och kulturer och det finns en tydlig ambition på alla nivåer att agera enligt Nynas tre kärnvärden: dedication, cooperation och proactivity. Nynas är också en arbetsplats med ett modernt synsätt på balansen mellan arbete och fritid och erbjuder en stabil, trygg anställning.

Placeringsort: Stockholm

Om Nynas

Nynas är ett globalt bolag med stark position på nischmarknaderna de verkar inom. Specialiseringen i NSP (nafteniska specialprodukter) och bitumen särskiljer Nynas från de flesta andra oljeföretag, som erbjuder olja som energikälla. Nynas har cirka 1000 anställda och omsätter dryga 17 miljarder kronor.

Nynas kärnkompetens är att raffinera tung råolja till en balanserad blandning av långvariga, högpresterande specialprodukter för hållbar användning. Nynas är det ledande varumärket och den globala marknadsledaren inom NSP (nafteniska specialprodukter) och är marknadsledande inom bitumen på den europeiska marknaden där företaget är verksamt.

Nynas produkter stödjer tillväxten inom infrastruktur och finns bland oss alla varje dag genom företagets närvaro på vägar, tak, löparskor, lim, gummi, färg, tidskrifter och smörjmedel. Det är bara några av de tusentals föremål som innehåller Nynas oljor.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nynas med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08, anette.wickholm@meritmind.se alternativt Martin Nyström 070-1660811, martin.nystrom@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)