Finance Reporter - Direkt Studios (m/f/d)

Finance Reporter - Direkt Studios (m/f/d)

About the Role

Nyhetsbyrån Direkt is the most widely used real-time news source among professional users as well as private investors in the Swedish financial market, providing a solid foundation on leading financial sites and business magazines. Direkt Studios is the growing video department of the newswire; we produce CEO-interviews, stock market updates, live press conferences and educational material on a daily basis.

Tasks and responsibilities:

As Finance Reporter in the Direkt Studios team you will conduct interviews with fund managers, company CEO's and other important players in the Swedish markets as well as supporting the team in other productions.
 • Discover topics that are relevant for our news channel
 • Finding and contacting the right people who have interesting stories to tell
 • Prepare interview questions
 • Work closely with our editorial department
The position is intended as a part time opportunity for students (16 hours per week).

Who you are
 • You are studying journalism, finance or another relevant field
 • You have the right attitude to appear in front of the camera and speak with inspiring leaders
 • You have a strong interest in financial markets
 • You show excellent communication skills in Swedish and English
 • It is easy for you to find the right words in written form
Why join Infront?
 • The opportunity to gain practical experience in one of Sweden's most popular medium in the financial sector
 • Gaining insights in the financial markets and media
 • Taking responsibility and grow your area of tasks
 • Joining a great and inspiring team, working in the heart of Stockholm
Mer info
Kontaktperson Stefanie Blasi
Telefon +491716954834
Email Mejla Stefanie Blasi
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Deltid, Extrajobb
Sista ansökningsdag 6 feb 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

När Nyhetsbyrån Direkt startade 1988 var det för att fylla ett tydligt behov: Det saknades nyheter i realtid på svenska om aktie- och räntemarknad i vårt närområde. Sedan dess har Direkt varit den mest använda nyhetstjänsten i realtid bland professionella användare på den svenska finansmarknaden och sedermera även bland privatsparare. Tjänsten har även blivit uppskattad inom media och gjort Direkt till en grundpelare på ledande ekonomisajter och affärstidningar. Denna spridning och genomslagskraft har gett Direkt en särställning bland finansiella nyhetsbyråer.

Vårt löfte till våra läsare är att ge er det bästa utgångsläget för lyckosamma affärer genom att leverera den snabbaste och mest initierade rapporteringen om vad som händer på världens finansmarknader från ett svenskt perspektiv. Våra journalister levererar ett konstant flöde av exklusiva kurspåverkande nyheter som kompletteras av nyheter från våra partner i Norden och globalt.

En hörnsten i tjänsten är den unika samverkan mellan nyhetstjänsten och SME Direkt, den mest använda konsensustjänsten bland aktörer på den nordiska marknaden. SME Direkt bildades 1994 som en del av Nyhetsbyrån Direkt och består i dag av cirka tio ekonomer och analytiker som följer sammantaget cirka 150 nordiska bolag. Vi lägger betydande kraft på att kvalitetssäkra informationen och reda ut jämförelsestörande poster och redovisningsmässiga skillnader i de prognoser som ligger till grund för konsensus.

Vi gör detta för att vi anser att väl fungerande börser i vår region är till stor nytta för samhället, både för företagen och för spararna. Och för att en marknadsplats ska fungera väl behövs snabb, korrekt och relevant information. Så var det 1988, och så är det i dag.