Content Marketer

Content Marketer

Nu söker vi efter någon som kan stärka vårt content-team! Är du en fena på att skriva text som fångar folks intresse, oavsett om det gäller bloggposter, Facebook-inlägg eller Adwords-annonser? Då kan du vara vår nästa Northmillian!

Om rollen

Som Content Marketer jobbar du ihärdigt med att skriva texter backade med grundlig research och alltid med användarupplevelsen i första hand. Du skapar konverterande texter till en mängd olika format, bl.a. blogginlägg, SMS, pushnotiser och sociala medier för att driva trafik och konverteringar. Tillsammans med dina kollegor i content-divisionen planerar du hur vi ska uppnå avdelningens strategiska mål, och följer upp i bl.a. Google Analytics. Du arbetar även iterativt med hur vi kan förbättra kundupplevelsen på våra egna kanaler.

Om dig

För att passa i den här rollen ska du framförallt gilla processen av att skriva. Du arbetar prestigelöst med många olika format och lär dig gärna nya koncept och system. Du är van att jobba i grupp och att koordinera med andra specialister inom t.ex. SEO, PR och design.

Som person är du driven och gillar att ta egna initiativ.

Vi söker dig som har:
 • 1-3 års yrkesmässig erfarenhet som skribent eller redaktör
 • Vana av att jobba parallellt med flera projekt mot deadline
 • Arbetat med CMS-verktyg som Wordpress och/eller Umbraco
 • Förmåga att skriva allt från SMS på 160 tecken till +1000 ord långa artiklar
Meriterande:
 • Grundläggande kunskaper inom SEO, konverteringsoptimering och SEM
 • Erfarenhet av utskicks-verktyg som t.ex. Carma och Apsis
 • Tidigare erfarenhet från finansbranschen
Vad erbjuder vi?

En heltidstjänst och en nyckelroll på ett snabbt växande företag där du har stor möjlighet att påverka din egna utveckling, karriär och arbetssituation. Du kan även räkna med följande:
 • Ett gäng härliga, drivna och ödmjuka kollegor och en unik kultur. Det är en stor del av vår framgångssaga. Förutom ändlöst intresse för innovativ teknik, design och data är vi experter på allt från fotboll, hundar, nintendo, inredning, teknik och mycker mer. Vi söker alltid efter ny kunskap och har en nyfikenhet som aldrig mättas. Vi bygger strukturer och ser detaljer som många andra missar.
 • Sociala events, mässor och andra utbildningsforum. Vår konferens NorthCon för hela företaget, där vi besökt bl.a Madrid, Prag & Palma.
 • Work-Life-Balance. Ett gediget friskvårdsbidrag. Gym finns 2 minuter bort, så du hinner ta ett pass på lunchen eller en joggingrunda runt området!
 • Häftiga, ljusa lokaler med fönster från golv till tak beläget på 29:e våningen i Kista Science Tower.
  Mer info
  Område Stockholms stad
  Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering, Marknadsföring, Direkt marknadsföring
  Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
  Sista ansökningsdag 17 dec (29 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  Northmill is a Swedish fintech innovation company. We develop straightforward and secure financial services for everyone through new technology, innovation and lots of passion.