Jurist till Norstedts Juridik (vikariat)

Jurist till Norstedts Juridik (vikariat)

Om verksamheten
Norstedts Juridik (www.nj.se) är en marknadsledande utgivare och leverantör av juridiska verktyg och tjänster. Våra rötter går 150 år tillbaka i tiden. Norstedts Juridik ger ut Sveriges Rikes Lag, lagkommentarer i det Gula respektive Blå biblioteket, litteratur i den rödvita serien samt över 100 andra juridiska titlar årligen. Vår internetbaserade informationstjänst Zeteo har idag över 40 000 användare. Sveriges största advokatbyråer, domstolar, myndigheter och kommuner använder Zeteo. Sedan januari 2018 ägs Norstedts Juridik av Karnov Group.

Arbetsbeskrivning
För vår kunds räkning söker vi nu en utåtriktad och driven jurist som vill bygga samarbeten med författare och experter och driva utvecklingsprojekt för litteratur, i både tryckt och digital form, inom det normativa området för jurister. Du kommer att ingå i avdelningen Produktutveckling som består av nio medarbetare och rapportera till Chef för Produktutveckling. Du kommer således ingå i ett team bestående av erfarna förläggare som du kan få stöd av och bolla idéer med.

Du kommer att ansvara för området straff- och processrätt samt familjerätt. En stor del av arbetet innebär att rekrytera och kontraktera författare. Du kommer även att ansvara för relationen med Norstedts Juridiks författare och samarbetspartners inom ditt område. I dialog med författare och samarbetspartners kommer du att ta fram idéer för produktutveckling. Du kommer även att arbeta med nya versioner av tidigare utgiven litteratur och andra administrativa och koordinerande arbetsuppgifter. Du ansvarar för ekonomisk planering och uppföljning av dina projekt.

Vem är du?
Vi tror att du har juristexamen och några års arbetslivserfarenhet som jurist, exempelvis från domstolsväsendet eller advokatbyrå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning. Har du därutöver kunskaper i marknadsföring och projektledning är det meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Vidare ser vi gärna att du är van att arbeta i IT-system och har ett intresse för att utveckla digitala informationstjänster. Du är ansvarstagande, självständig och drivande i ditt eget arbete. För att trivas i rollen tror vi vidare att du är en utåtriktad person som har förmåga att söka upp och kontakta potentiella samarbetspartners samt har intresse för att underhålla och utveckla ditt nätverk i branschen.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll på Sveriges marknadsledande utgivare och leverantör av juridiska verktyg och tjänster som befinner sig i en tillväxtfas. Arbetsplatsen präglas av en trevlig företagskultur med högt i tak och hög trivsel bland medarbetarna.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start den 1 september 2018 eller enligt överenskommelse. Vi behandlar ansökningar löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt på www.jurek.se. Om du har frågor om tjänsten får du gärna höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult, Agnes Smedberg, +46 702-91 70 46 och agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 28 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.