Ekonomiassistent med royaltyinriktning till Norstedts förlagsgrupp

Ekonomiassistent med royaltyinriktning till Norstedts förlagsgrupp

Norstedts förlagsgrupp utökar med en Ekonomiassistent med royaltyinriktning!

Vår resa mot att framtidssäkra organisationen fortsätter och vi söker dig som vill vara med och utveckla våra processer och rutiner in i framtiden. Är du vår nya ekonomiassistent med royaltyinriktning?

I rollen som Ekonomiassistent med royaltyinriktning kommer du att arbeta i ett team om fyra personer som sköter Norstedts förlagsgrupps löpande royaltyarbete för såväl svensk som utländsk royalty. Arbetet innebär bland annat att du säkerställer att förlagsgruppens royaltyavtal med upphovspersoner efterlevs, att redovisning och utbetalning av royalty sker enligt avtal samt att royaltyredovisningar och betalningar kommer Norstedts Förlagsgrupp tillhanda enligt avtal. Du har daglig kontakt med upphovsrättsmän och kollegor vilket kräver att du är nyfiken och lösningsorienterad.

Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning samt minst ett par års erfarenhet från ett ekonomiskt arbete. Du har goda IT-kunskaper och behärskar Office-paketet, särskilt goda kunskaper i Excel. Vi ser det som en självklarhet att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Tidigare erfarenhet av royaltyredovisning är meriterande, likaså om du har tidigare arbetslivserfarenhet av att läsa och tillämpa avtal.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha integritet samt vara noggrann, strukturerad, uthållig, prestigelös och lösningsorienterad. Då arbetet dagligen innebär många kontaktytor så behöver du ha en god social förmåga och tycka att det är roligt att leverera ett professionellt bemötande.

Ett stort bokintresse ser vi som en extra fördel!

Mer om tjänsten och Norstedts Förlagsgrupp
Du kommer att sitta i vårt vackra förlagshus på Riddarholmen i Stockholm där förlaget har huserat sedan starten för drygt 190 år sedan!

Som Ekonomiassistent med royaltyinriktning rapporterar du till förlagsgruppens Ekonomichef. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 augusti 2019.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Ekonomichef Lena Öhman, lena.ohman@norstedts.se

Representant för Unionen är John Hagström, john.hagstrom@norstedts.se

Om arbetsgivaren

Norstedts Förlagsgrupp grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Inom förlagsgruppen ryms varumärkena Norstedts, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms, Massolit, Tiden, Printz Publishing, Norstedts Kartor, samt Böckernas Klubb och Barnens Bokklubb. Norstedts Förlagsgrupp ägs av Storytel AB.