Inköpare / upphandlingsansvarig - Nordiska museet

Inköpare / upphandlingsansvarig - Nordiska museet

Stiftelsen Nordiska museet söker en senior inköpare med erfarenhet av LOU upphandlingar

Har du erfarenhet av strategiskt och operativt inköp och trivs i en bred roll? Stiftelsen Nordiska museet söker just nu en inköpare med erfarenhet av upphandlingsarbete och är kunnig inom lagen om offentlig upphandling, LOU. Du får möjlighet att bygga upp, påverka och driva stiftelsens inköpsfunktion inom operativt och strategiskt inköp.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Stiftelsen Nordiska museets verksamhet är bred och komplex, museet är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet. Vi erbjuder dig en utåtriktad och självständig roll i en verksamhet som präglas av mångfald och jämställdhet. Välkommen till en arbetsplats med tydliga mål och riktlinjer, där medarbetarna erbjuds arbetsglädje och möjlighet till utveckling.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Ansvara, leda och genomföra strategiska ramavtal på efterfrågade varor, tjänster och entreprenader.
  • Genomföra upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal.
  • Stödja verksamheten med service, rådgivning och kommersiell kompetens för att möta verksamhetens krav och förväntningar.
  • Bevaka och följa upp kvalitet, pris och leverans hos befintliga samt nya leverantörer.
Du kommer att ansvara för verksamhetens rutiner för inköp och därmed arbeta för att optimera strukturer, processer och rutiner. Genom att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp bidrar du till att utveckla och effektivisera inköpsprocessen för att skapa ett kostnadseffektiv och gemensamt arbetssätt för hela verksamheten. Du arbetar tätt tillsammans med chefer över hela organisationen.

Rollen innebär också

Då vår verksamhet har en geografisk spridning innebär rollen nära samverkan med enheter och leverantörer på olika platser i landet. Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på Nordiska museet på Djurgården. Du kommer att ingå i ett team bestående av specialister inom ekonomi och HR och du kommer att rapportera till Ekonomichefen.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av strategiskt- och operativt inköp. Du har mycket goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området samt anbudsprocesser enligt LOU. Kunskaper inom lagen om offentlig upphandling är ett krav då Stiftelsen Nordiska Museet lyder under LOU-lagen, trots att det inte är en statlig verksamhet. Bakgrund inom byggtekniska området och/eller mark är meriterande. Du är en god förhandlare med intresse, förmåga och vana att tänka och agera affärsmässigt i alla sammanhang.

Vi söker dig som har starkt utpräglat affärssinne och är resultatorienterad. Du är duktig på att analysera och dra slutsatser för att göra korrekta avvägningar och beslut. Du behöver vara noggrann, självständig och kan planera arbetet på ett effektivt sätt. Du har en god förmåga att se och förstå helheten men kan samtidigt fokusera på detaljerna. Du tycker om att skapa goda relationer med medarbetare, kunder/leverantörer och är både hänsynstagande och pedagogisk.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Hemsida http://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 29 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.