Area Sales Manager till Nordic Water Products AB, Stockholm

Area Sales Manager till Nordic Water Products AB, Stockholm

På Nordic Water har vi arbetat för effektivare vattenrening sedan 1962.

Idag erbjuder vi marknaden ett brett utbud av utrustning och system för stora och små vattenreningsverk, avloppsreningsverk och industrier. Vi är ett renodlat ingenjörsföretag med en passion för att utveckla originalidéer och tekniska lösningar som revolutionerar vår bransch.

Nu expanderar vi Region Norden och söker

Area Sales Manager

Stockholm - Mälardalen


Om arbetet

I rollen som Area Sales Manager blir du en värdefull kollega i vårt mål att fortsätta öka vår försäljning. Du kommer äga ett stort ansvar för att regionen når sina uppsatta mål. Vi vänder oss i huvudsak till kommuner och privata företag där vi skapar affärer kring deras behov av utrustning och system för stora och små vatten- och avloppsreningsverk.

Du utgår från ditt hemmakontor någonstans i Stockholmsområdet, placering på vårt huvudkontor i Göteborg kan även diskuteras. Du rapporterar till Regional Manager - Norden. Tjänsten innebär resor med övernattningar ca 50-70 nätter/år, då det personliga kundbesöket är en betydande del av arbetet. För rätt kandidat finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas inom vår internationella säljorganisation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvarar för försäljning, omsättning och lönsamhet samt uppföljning på kundnivå
  • Upprätta offerter, offertuppföljning, offertbevakning samt upprätta kundavtal
  • Rapporterar och upprätthåller kund- och projektinformation i bolagets CRM-system
  • Jobbar uppsökande med försäljning samt tar emot kunders förfrågningar
  • Ansvarar och utvecklar kontinuerligt försäljningskanaler inom regionen
  • Underhåller goda kundrelationer
  • Jobbar tätt med process- och produktavdelningen för lämpliga produkter/lösningar/system
Kvalifikationer
Vi söker dig som är ingenjör inom maskin-, kemi-, energiteknik alternativt industriell ekonomi eller liknande. Vi ser gärna att du har minimum 5 års arbetslivserfarenhet inom industriell försäljning, erfarenhet av försäljning mot konsultledet och kommunala beställare är meriterande.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt med ett högt eget driv och ett starkt affärsmannaskap. Du förstår säljprocessen och vet vilka insatser som krävs för att skapa förtroende i de olika beställningsleden. Du drivs av att jobba mot uppsatta mål och ger dig inte förrän du nått hela vägen.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan via länken snarast då urval sker löpande.

Kontakt

Kjell Johansson - Regional Manager Norden tel: 070 - 760 86 33

Linus Harrysson - Director Sales tel: 070 - 420 25 45

Välkommen med din ansökan!

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med DynaSand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, DynaDisc skivfilter, Meva fingaller, Zickert slamskrapor samt Sobye bandfilter.

Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Stockholm, Mariestad, Klippan och Fjärås. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 600 miljoner SEK och har ca 200 anställda. För mer information om företaget se: https://www.nordicwater.com/sv/.

Sökord: Sälj, Försäljare, försäljningsingenjör, teknisk säljare, teknisk försäljning, teknisk försäljare, exportsäljare, internationell säljare, internationell försäljare, internationell försäljning, fältsäljare, utesäljare, regionsäljare, civilingenjör, distriktsäljare, distriktssäljare, distriktchef, distriktschef,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.