Nordic Trustee söker jurist till Stockholmskontoret

Nordic Trustee söker jurist till Stockholmskontoret

Till vår verksamhet inom obligations- och lånefinansieringar i Stockholm söker vi nu en engagerad och driven jurist som vill kombinera intressanta juridiska arbetsuppgifter med kommersiellt arbete.

Om rollen

Vår marknadsledande position i Norden ger oss förmånen att dagligen arbeta med ledande banker, institutioner, advokatbyråer, kreditfonder, bolag och investerare i nordiska och internationella finansieringar. Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • självständigt hantera nya uppdrag i obligations- och lånefinansieringar (bond trustee, facility agent, security agent m.m.), inklusive att granska och förhandla lånedokumentation och säkerhetsavtal,
  • delta i möten med advokatbyråer, banker, investmentbanker och låntagare i samband med förhandlingar, struktureringar och utbetalningar av lån,
  • hantera löpande frågor som uppkommer i befintliga uppdrag avseende exempelvis ändringar/eftergifter av avtalsvillkor, omröstningar, rapporteringar av nyckeltal och avtalsbrott, och
  • hantera processer avseende finansiella omstruktureringar, rekonstruktioner och insolvensförfaranden.
Rollen erbjuder även stora möjligheter att arbeta kommersiellt med affärsutveckling, marknadsföring/nätverkande och interna projekt (ofta med fokus på utveckling av digitala produkter). Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i andra team på kontoren i övriga Norden.

Din bakgrund

Vi söker en engagerad och driven jurist med några års erfarenhet av arbete med finansiering på advokatbyrå, bank eller bolag. Personen vi söker bör besitta god analytisk förmåga, ha hög service- och ansvarskänsla samt vara förtroendeingivande med intresse av att bygga och upprätthålla relationer. Vårt arbete ställer krav på ett lösningsorienterat och pragmatiskt förhållningssätt hos våra medarbetare.

Personlighet och sociala egenskaper värdesätts högt och för att trivas hos oss är det viktigt att du har en öppen, social och prestigelös personlighet.

Du erbjuds

Nordic Trustee har en central och framträdande roll på den nordiska värdepappers- och lånemarknaden. Hos oss får du bred exponering mot externa marknadsaktörer vilket ger dig en unik möjlighet att bygga upp ett värdefullt nätverk inom finansbranschen. Vi är ett stabilt och välorganiserat företag med höga ambitioner om fortsatt tillväxt och med stort fokus på geografisk expansion och utveckling av tjänsteutbud och digitala produkter.

På Stockholmskontoret (beläget på en attraktiv adress intill Stureplan) är vi ett litet och ambitiöst team med god sammanhållning och högt i tak. Du blir en viktig person i verksamheten och hos oss ser du snabbt och tydligt resultatet av din egen arbetsinsats, vilket gör arbetet stimulerande och belönande. Du får möjlighet att kombinera kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med kommersiellt arbete, under flexibla och balanserade arbetstider och till konkurrenskraftiga villkor.

Nordic Trustee är sedan 2021 en del av en Ocorian group (www.ocorian.com) - en global koncern med ca 1 400 anställda som tillhandahåller tjänster huvudsakligen inom Capital Markets, Fund Administration och Corporate Services i 20 länder. På sikt finns goda interna möjligheter att bredda sig karriärmässigt och att arbeta internationellt på andra kontor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-0026921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.
Mer info
Kontaktperson Caroline Lönnbark
Telefon 076 00 26 921
Email Mejla Caroline Lönnbark
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!