Affärsområdeschef till Nordic Bulkers AB - Stockholm

Affärsområdeschef till Nordic Bulkers AB - Stockholm

Affärsområdeschef

Stockholm

Arbetsbeskrivning
Som affärsområdeschef hos oss på Nordic Bulkers arbetar du primärt med affärsutveckling och har det övergripande ansvaret att leda vårt affärsområde "industri". Du kommer driva långsikta affärsrelationer mot kunder inom mestadels livsmedel- och industriråvarorindustrin. Du har det yttersta sälj- och budgetansvaret på cirka 110 miljoner kronor inom ditt affärsområde och du rapporterar till vVD.

Du är en entreprenör och kommer att arbeta strategiskt med idéer, planering och verkställande av de beslut som du tillsammans med ledningen fattar. Du tar fram och implementerar smarta logistiklösningar hos kunder, vilket innebär en del arbete på terminaler, last- och lossningsplatser.
Din roll innebär både ett operativt och strategiskt ansvar men du är samtidigt orädd och prestigelös för att utföra praktiska insatser utan att delegera över ansvaret på dina kollegor.

Vi erbjuder
Du erbjuds en plats i ledningsgruppen, fast lön + årsbonus, förmånsbil, tjänstepension och andra marknadsmässiga förmåner.

"I samråd med det exekutiva chefskapet driver man sitt verksamhetsområde som om det vore sitt eget företag"

Läs mer vad vVD Mats och vad finanschefen Tom har att berätta om tjänsten här.

Din profil
Du en tydlig entreprenör, orädd och har ett skarpt sinne för affärsutveckling och van att arbeta projektinriktad. Du arbetar utifrån en situationsanpassad ledarskapsstil då personalen som du leder är mycket självgående. Vidare besitter du följande egenskaper:
  • Prestigelös och ansvarstagande
  • Lösningsorienterad och systematisk
  • Affärsdriven och självgående
Kravprofil
  • Dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling.
  • Tidigare erfarenhet som affärsområdeschef inom tillverkningsindustri är meriterande
  • Ingenjörsbakgrund är meriterande, men inget krav.
  • Körkort B samt flytande svenska och affärsengelska är ett krav.
Ansökan

Vi samarbetar med Säljpoolen i denna rekrytering. Vid frågor kring tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Hampus Johansson på tel.
031-704 51 94.

Företagsbeskrivning

Nordic Bulkers
har sitt säte i Göteborg, med kontor spridda runtom i landet. Vi är ett helägt dotterföretag till det schweiziska företaget Bertschi AG som har sitt säte i
Dürrenäsch. Verksamheten omfattar utveckling av logistiska system och koncept, samt marknadsföring av transport-, lagrings- och hanteringstjänster för torra och flytande bulkvaror. Bolaget transporterar bulkprodukter huvudsakligen i egna, specialbyggda containrar, i intermodala transportsystem på väg, järnväg och sjö inom hela Europa. Därutöver lagrar och hanterar bolaget bulkmaterial i hamnterminaler utefter svenska kusten. Vår vision är att genom intermodala logistiklösningar kunna erbjuda våra kunder en kvalitativ och mer hållbar transprotkedja i en marknad som annars kännetecknas som miljömässigt ohållbar.


Sökord: chef, business area manager, executive, affärsutveckling
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 3 maj (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!