Redovisningsansvarig till tillväxtbolaget Nordfin Capital

Redovisningsansvarig till tillväxtbolaget Nordfin Capital

Är du en driven, självgående och erfaren redovisningsekonom som trivs i en föränderlig miljö? Är du dessutom en flexibel person som trivs med att skapa struktur och effektivitet? Då kan denna roll på tillväxtbolaget Nordfin Capital vara något för dig!

Nordfin Capital hjälper nordiska företag att optimera sina faktureringsflöden. Med erfaren personal och unika tekniska lösningar erbjuder de sina kunder faktura- och reskontratjänster tillsammans med framåttänkande finansieringslösningar. Bolaget sitter i fina lokaler på Östermalm i Stockholm.

Om rollen
I rollen som redovisningsansvarig har du ett helhetsansvar för redovisningen. Du ansvarar för allt från den löpande bokföringen till bokslut och årsredovisning. Idag har Nordfin Capital redovisningen outsourcad och det ingår i rollen att ta hem redovisning och sätta upp processer och skapa struktur. Som redovisningsansvarig är du en del av Stockholmskontoret på 8 personer och rapporterar direkt till CEO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring för tre nordiska bolag
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Upprätta månatlig rapportering och månadsbokslut
  • Årsredovisning och deklaration
  • Upprätta likviditetsrapporter och prognoser
  • Arbeta med förbättring och effektivisering av redovisningen
  • I samråd med VD upprätta kostnadsbudget
  • Kontaktperson till extern partner för lönehantering
  • Kontakt med bank och revisorer mfl.
Kvalifikationer och egenskaper
Du har flera års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller redovisningsansvarig samt är självständig i månadsbokslut, årsbokslut och årsredovisning. Du är van att strukturera upp och skapa rutiner samt gillar att äga hela redovisningsflödet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från factoringbranschen samt om du kan finska.

Du är som person ansvarsfull och trygg i dig själv samt trivs i en miljö som genomsyras av tillväxt och engagemang. För att lyckas i rollen är du driven, självgående och kvalitetsmedveten samt van att tänka proaktivt och lösningsorienterat.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nordfin Capital med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Nordfin Capital
Sedan 2016 har Nordfin Capitals grundare arbetat med nytänkande inom reskontrahantering med inriktning mot el- samt telekomindustrin. Genom att ha ett eget utvecklat IT system har Nordfin Capital förändrat något som har setts som en komplicerad bransch till ett enkelt hantverk utan långa processer. Factoringbranschen har sett lite förändring under lång tid, med ineffektiva lösningar och ofta manuella processer och därav alltför stora organisationer och utdragna kundprocesser. Nordfin Capital skapades för att lösa dessa problem och erbjuda en femstjärnig service till samtliga kunder där kunden alltid är i kontroll av sina kunder.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (15 dagar kvar)