Tech Lead Spark / Hadoop till Nordea

Tech Lead Spark / Hadoop till Nordea

Vill du vara med på en mycket lärorik resa där vi leder vägen och tänjer gränser för att transformera framtidens bankverksamhet och skapa bankens framtida digitala finansiella lösningar, där samarbete och ägarskap är viktigt? Tillsammans utnyttjar vi teknikens kraft för att uppfinna framtidens bankverksamhet där du kommer att spela en stor roll i denna digitala revolution. Hos oss får du vara med och påverka i en prestigelös miljö där vi gärna utbyter erfarenheter. På Nordea får du arbeta i en snabbrörlig miljö med mycket skickliga kollegor med stor passion för finans -IT, i internationella team för att göra oss ännu mer digitala och kunna tillgodose våra kunders föränderliga behov. Detta gör vi genom innovativa lösningar, ett bra samarbete och genom partnerskap. Nordea erbjuder mycket fina förmåner och en miljö med många interna utvecklingsmöjligheter. www.nordea.se

Om tjänsten
Vi stärker nu upp ett av våra team med en ledande roll som utvecklare och djup kompetens inom Data Management i Hadoop Cloudera och Spark-utveckling. I rollen kommer du att ingå i Integration & Core Development teamet inom Nordeas Asset & Wealth Management organisation där vi ansvarar för att utveckla och stödja Nordeas fonddistribution, ISK, IPS, och portföljförvaltning. Förutom att utveckla och vara mentor för dina kollegor kommer du att arbeta nära arkitekter och andra utvecklare inom samma applikationsområde för att lösa lösningar och besluta om bestpraxis. Du kommer att utveckla nya och befintliga finansiella lösningar med hjälp av moderna ramverk och teknologier och är även delaktig i arbetet med processerna kring automatiseringen av plattformen.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har högskoleexamen eller liknande arbetserfarenhet samt flerårig dokumenterad erfarenhet av Data Management i Hadoop Cloudera och Spark-utveckling. Om du har erfarenhet av Apache Tez och/eller utveckling i Java är det meriterande. Det är även positivt om du har erfarenhet av arbete inom finans-sektorn samt kunskap om ETL.

Personliga egenskaper
Du är en utvecklare med stor drivkraft och som uppskattar att samarbeta med andra, är lyhörd, kommunikativ och engagerande. Du är välstrukturerad och noggrann och har ett öga för kvalitativa hållbara lösningar. För dig är det en självklarhet att hålla dig uppdaterad inom tekniken och dela med dig av dina kunskaper.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733118726 alt Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798. Intervjuer sker löpande, så ansök så snart som möjligt! Välkommen!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 aug 2022 (2 dagar kvar)