Lösningsarkitekt, IAM till Nordea

Lösningsarkitekt, IAM till Nordea

Vill du vara med och lyfta vårt IAM-område som växer och där efterfrågan är stor? Här är en möjlighet för dig att bli en del av ett team med mycket hängivna kollegor som är fokuserade på att stödja vårt uppdrag att skydda banken: riskfri, kompatibel, säker och skyddad.

Vi söker en lösningsarkitekt med fokus på Identity Access Management (IAM). Du kommer att ingå i ett team som designar och implementerar IAM-lösningar och som fokuserar på att leverera ny funktionalitet för våra förändrade krav. Teamet arbetar med utveckling, design och krav och tillför värde genom att leverera funktionalitet för att stödja de ökande säkerhetskraven från Nordea samt stödja operativa enheter och service leveransenheter. Som arkitekt inom Identity & Access Management kommer du att spela en värdefull roll i att se över våra IAM verktyg, både på front-end och integrering med befintliga banksystem på back-end.

I det dagliga kommer du att arbeta nära såväl vår andra arkitekt som övriga teamet, verksamheten och våra externa leverantörer. Du kommer vara med och forma IAM- arkitekturen och lösningsdesignen genom att översätta affärs-, säkerhets- och regulatoriska krav till kortsiktiga och långsiktiga road maps för IAM-ramverket.

Vidare kommer du i rollen att
  • Identifiera och kartlägga aktuell IAM-arkitektur och infrastruktur
  • Se över designen, arkitekturen och integrationen av verktygen i IAM-ramverket och säkerställa anpassning till Nordeas värderingar, mål och säkerhetsstrategi
  • Stödja design, implementering och underhåll av den tekniska IAM plattformen och se till att IAM-arkitekturen och lösningsdesignen förblir uppdaterad och effektiv
  • Stödja design, planering och implementering av applikations- och IT infrastruktur i IAM-ramverket.
  • Proaktivt identifiera eventuella gap mellan IAM-mål och tekniska möjligheter
Dina erfarenheter
Vi söker dig som har universitet/ högskoleutbildning inom IT eller motsvarande flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med arkitektur i stora, komplexa miljöer, kunskap av olika säkerhetslösningar och god kännedom inom IAM området. Du har vidare erfarenhet av arbete med arkitektur och lösningar inom såväl lokal som moln- och hybridteknologi och har tidigare deltagit i design, framtagande och implementering av lösningar kopplade till vedertagna säkerhetsstandarder. Du är också van att granska och hantera roadmaps inom IT-säkerhet. Du har en god bild och känner dig trygg i allmänna aspekter av IT- och informationssäkerhet, har erfarenhet av SailPoint och CyberArk implementering eller motsvarande och en god förståelse för Multi Factor autentisering och Priviligied Access Management. Du är vidare van att arbeta med Agile metodik och SAFe.

Ifall du har specialistkompetens inom IAM-området och har varit delaktig i införande av IAM-lösningar (enligt IAM-standarder) ser vi även det som mycket positivt. Även erfarenhet och/eller kunskap inom Java är meriterande då flera av våra applikationer är utvecklade i Java.

Personliga egenskaper
Du är en nätverkande, orädd person med en stark drivkraft som är bekväm med att prioritera och fatta beslut i komplexa sammanhang. Du har lätt för att omvandla teori till praktisk användning. Du har en analytisk förmåga, är välstrukturerad och noggrann och har en god teknisk kompetens med en problemlösande inställning. Sedan tidigare är du van att samarbeta med IT analytiker, utvecklare, Scrum master mfl. För dig är det en självklarhet att hålla dig uppdaterad inom tekniken.

Nordea erbjuder
Vi arbetar i ett internationellt sammanhang och inom ett område där samarbete och ägarskap är viktigt. Hos oss får du vara med och påverka i en prestigelös miljö där vi gärna utbyter erfarenheter. Nordea erbjuder fina förmåner och en miljö med många interna utvecklingsmöjligheter.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733118726 alternativt Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (15 dagar kvar)