QA Tester

QA Tester

Är du en engagerad och pragmatisk testare? Vill du bli en del av vårt nya QA-team och tillsammans med IT och affären bygga framtidens banksystem? Vi är en mindre bank som är helhjärtade, ansvarstagande men också utmanare och söker nu, kanske dig?

Om rollen

Vi är just nu på en spännande resa där vi bygger nya features och migrerar till en ny plattform för vår svenska, finska och norska markand. Som testare har du ett viktigt jobb i det arbetet. Som testare arbetar du självständigt nära "produkten" och har dina QA-kollegor som stöd och bollplank i arbetet. Du får här en spännande roll nära affären och jobbar dagligen med många olika "problem" och utmaningar.

Som testare jobbar du nära våra produktägare och olika specialister inom verksamheten. Du har ansvar för hela kedja av test från att hjälpa till med funktionella krav, ta fram user cases och testfall till hands on test i systemet med fokus på acceptanstest. Du jobbar också med att testa och verifiera nya releaser från tredje part. Vi använder verktyg som tex. Jira, Confluence och SoapUI för API-tester.

Vårt QA-team består av ca 5 personer, 3 som arbetar med manuell testning och 2 som arbetar med att automatisera tester, och leds av Jing Olsson. QA ingår i vår utvecklingsavdelning som består av ca 25-30, mestadels, utvecklare i olika produkteam. Totalt är vi ca 300 medarbetare på Nordax.

Vem är du

Du är van i att jobba nära utvecklingsteam, stakeholders på affärssidan och är van översätta affärskrav till att skriva och köra testfall. Troligen är du också van att arbeta i en agil miljö med fokus på test-driven utveckling.

Kunskap och erfarenhet
 • Bakgrund och erfarenhet som testare +2-4 år eller mer
 • Erfarenhet av hela testkedjan från affärskrav till att exekvera testfallen
 • Erfarenhet av att omvandla affärskrav till funktionella krav
 • God erfarenhet av acceptanstest och som testare i leveransprojekt
 • Exploratory- & regressionstester
 • Erfarenhet av att köra manuella tester via API- och data-verktyg
 • Både svenska och engelska
Vi hoppas också att du har idéer och förslag på hur vi kan bli bättre och modernare när det kommer till test. Vi ser det också som mycket positivt som du har tidigare bank-erfarenhet men det är inget krav. Som person är du engagerad och kan balansera mellan din flexibilitet efter situation.

Eftersom vårt QA-team är relativt nytt finns mycket utrymme för förbättring och kunna vara med och påverka. Vi är också en ganska liten men växande bank vilket gör oss lite mer snabb-fotade både internt och externt. Hoppas du vill vara med att skapa lösningar för Det Nya Vanliga.

Meriterande kompetens
 • Erfarenhet av bank- & finans
 • JIRA, HP ALM or TFS/Azure DevOps
 • Kompetens inom databas/SQL
 • BDD
 • ISTQB-certifiering
 • Finska eller norska språket
Vad händer nu?

Vi hoppas nu att du vill skapa kontakt med oss skicka in en ansökan. Vi har inget sista ansökningsdatum utan kommer att kontakta och utvärdera löpande, så ansök så snart du kan. Annonsen publicerades i vecka 2 2021. Om du har frågor kontakta Jonas Hogener HR/Rekrytering på jonas.hogener@nordax.se. Rekryterande Team Manager är Jing Olsson.

Vad vi erbjuder

På Nordax kontor vid Torsplan sitter ca 250 medarbetare från olika delar av världen. Oavsett hur bra vi trivs på jobbet tycker vi att det är viktigt att det finns en balans mellan jobb och ledig tid. På Nordax arbetar vi kontinuerligt med välmående och hälsa som förbättrar människors välbefinnande och bidrar till att våra anställda får de förutsättningar de behöver för att prestera när de är på jobbet och kunna koppla av när dagen är slut. Vi har roligt tillsammans, inte allra minst på våra gemensamma och årliga aktiviteter och festliga sammankomster.

#tester #testengineer #testare #systemtest #acceptancetest
Mer info
Kontaktperson Jonas Hogener
Telefon 0738441894
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (38 dagar kvar)