Systemadministratör IT Operations

Systemadministratör IT Operations

Nordax är en ledande specialistbank i Nordeuropa som ägs av Nordic Capital Fond och Sampo. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Sedan januari 2019 är Svensk Hypotekspension (SHP) ett helägt dotterbolag till Nordax.
Läs mer om oss, https://www.nordax.se/om-nordaxHar du några års erfarenhet av systemadministration och goda kunskaper i Windows Server? Vi söker dig som har en kompetensbredd och ett passionerat intresse för IT. Gillar du dessutom att bidra till att saker blir bättre, smartare och snabbare, då ska du verkligen fortsätta läsa. På Nordax står din utveckling i fokus samtidigt som du får vara en del av en fantastisk digitaliseringsresa!

Nordax IT ansvarar för att utveckla och tillhandahålla de IT-tjänster som används av våra kunder och medarbetare. Infrastrukturteamet ansvarar för att bygga och underhålla IT-miljön i nära samarbete med två externa sourcingleverantörer. Vi arbetar för närvarande med att bygga en helt ny infrastruktursetup för vårt grundläggande banksystem. Med ett framtida fokus på DevOps och kontainerteknologi rör vi oss snabbt mot att bli en modern, affärsinriktad och proaktiv IT-organisation. Målet är att använda ny och smart teknologi för att göra arbetslivet bättre för både IT och Nordax övriga anställda samtidigt som vi bygger in säkerhet och funktionalitet på alla nivåer för att säkerställa en IT-miljö som lever upp till alla interna och externa krav som finns.

Ditt uppdrag som Systemadministratör
I rollen som systemadministratör arbetar du brett med att utveckla nya system och ny infrastruktur samt underhålla och förbättra befintlig infrastruktur. Standardisering och automatisering är viktiga ingredienser i vårt dagliga arbete, precis som säkerhet och driftssäkerhet! Vi arbetar agilt enligt Scrum i ett sprintbaserat arbetssätt som balanserar löpnade incidenthantering och proaktivt arbete på ett bra sätt. Tillsammans med teamet arbetar du också tätt tillsammans med utvecklingsavdelningen för att möta behovet av nya infrastrukturslösningar. Och så klart arbetar vi med övervakning och larmsättning i Nordax befintliga system.

Du har följande erfarenhet:
 • Minst tre års erfarenhet av arbete i liknande roll
 • Windows server 2008-2016 - design, dagligt arbete och felsökning
 • AD/GPO - design, dagligt arbete och felsökning
 • O365/Azure
 • Powershell
 • Automatisering
 • IT-säkerhet
Meriterande men inte ett krav:
 • Minst fem års erfarenhet av arbete i liknande roll
 • Erfarenhet från bankvärlden
 • ADFS
 • Windows server 2019
 • Linux
 • Exchange
 • Erfarenhet av felsökning och funktion inom nätverk och brandväggar (Cisco)
 • Microsoft 365 ATP/AIP
 • SCCM
 • Powershell Desired State Configuration
Vem är du?
För att ha de bästa förutsättningarna att trivas och lyckas i rollen som Systemadministratör ser vi att du är en god kollega som på ett prestigelöst sätt arbetar lösningsorienterat, oavsett problemets komplexitet. Du tar dig an uppgifter och löser uppkomna behov med högt fokus på mottagaren, du ser konsekvenser av din arbetsinsats och du anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalité. Här får du tillgång till många kontaktytor vilket ställer krav på din förmåga att bygga och underhålla goda relationer. Vidare är du ansvarsfull och strukturerad i ditt arbetssätt och delar din specialistkunskap med övriga kollegor, du ser precis som vi ett värde i att arbeta i team. Vi letar efter dig som trivs i en verksamhet med högt tempo och korta beslutsvägar. Vi har ambitiösa tillväxtplaner, vilket ställer krav på både flexibilitet och integritet. Du är en person som trivs i en roll där du får möjlighet att ta egna initiativ, ta ansvar för din egen utveckling och driva ditt arbete framåt.

Vad vi erbjuder
Oavsett hur bra vi trivs på jobbet tycker vi att det är viktigt att det finns en balans mellan jobb och ledig tid. På Nordax arbetar vi kontinuerligt med välmående och hälsa för att våra medarbetare ska få de förutsättningar de behöver för att prestera när de är på jobbet och kunna koppla av när dagen är slut. Vi har roligt tillsammans, inte minst på våra gemensamma och årliga aktiviteter och fester, där vi ser till att fira både gemensamma framgångar och dela ut priser till individuella bidrag. Vi tror på människors förmågor och vikten av att utmanas och utvecklas varför vi kontinuerligt arbetar med att forma starka och inkluderande ledare.

Nordax är ett svenskt mångkulturellt bolag, här får du kollegor från olika delar av världen, alla samlade under ett och samma tak vid Torsplan i Stockholm.

Om du vill veta mer
Du är varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Herner, peter.herner@nordax.se om du har specifika frågor om tjänsten. Har du generella frågor om Nordax eller rekryteringsprocessen får du gärna höra av dig till Emelie Sillén, ext.emelie.sillen@nordax.se på HR. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därmed inte med att skicka in din ansökan! Vi vill gärna att ansökningshandlingarna ska innehålla ett kort personligt brev och ett uppdaterat CV. I enlighet med GDPR har vi tyvärr inte möjlighet att hantera ansökningar som skickas till oss via e-post.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Nordax Bank AB
Hemsida https://www.nordaxgroup.com/sv/karriar/
Sista ansökningsdag 16 maj 2019 (25 dagar kvar)