Account Manager

Account Manager

Nordax är en ledande specialistbank i Nordeuropa som ägs av Nordic Capital Fond och Sampo. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Sedan januari 2019 är Svensk Hypotekspension (SHP) ett helägt dotterbolag till Nordax.
Läs mer om oss, https://www.nordax.se/om-nordaxDitt uppdrag

Vill du ta nästa steg i rollen som säljare? Som Account Manager blir du en viktig del i Nordax fortsatta tillväxt och resa mot att bli norra Europas ledande specialistbank. Du kommer arbeta nära Key Account Managers och ansvara för att bygga upp din kundportfölj med relevanta partners så som låneförmedlare, banker och andra aktörer inom privat- och bolån, gränsöverskridande på den nordiska marknaden - det finns många möjligheter och utrymme för utveckling, både av affärer men även personlig utveckling för dig som AM.

Förutom ansvar för att skapa och bygga partnerskap med fokus på små till medelstora konton, förväntas du även samverka med interna funktioner vid exempelvis uppstart av nya samarbeten. Du kommer att arbeta nära dina kollegor i teamet och rapportering sker till Head of Sales. I korthet kommer dina huvudsakliga ansvarsområden inkludera, men inte vara begränsade till:
  • Utvärdera och skapa nya partnerskap med externa säljkanaler
  • Utveckla och förvalta partnerskap och analysera KPI:er
  • Driva relationsskapande aktiviteter med partners
  • Samverka med interna funktioner
  • I samråd med partners sätta upp och driva utbildningsaktiviteter av säljkåren
Head of Sales på Nordax och närmsta chef för teamet heter Samer Samir. Hans passion och intresse för försäljning speglas i allt han gör och han ser gärna att alla i teamet delar kunskap och erfarenhet. Mentaliteten som genomsyrar teamet är att det alltid finns något nytt att lära och utveckla, att det inte finns hinder utan bara möjligheter - vilket är en viktig inställning när man arbetar med försäljning, tycker Samer. Jag ställde tre snabba frågor till Samer, för att du som söker ska få en bild av vad du kan förvänta dig i form av ledarskap och utmaningar.

Hur länge har du arbetat på Nordax?
- Jag började som Team Manager på Front Office för tre år sedan, tiden har gått fort och det har hänt mycket sedan dess!
Varför rekryterar ni en Account Manager?
- Utifrån vår tillväxtplan och ambition framåt så ser vi ett behov att förstärka teamet med fler talanger som vill bidra till vår framgång.
Hur inspirerar du dina medarbetare i vardagen?
- Jag jobbar aktivt med att se, inkludera, utmana och låta var och en ta ansvar för sitt bidrag. Det är viktigt att alla förstår att i takt med att vår verksamhet växer, så växer även vi som individer, och framförallt föregå med gott exempel "walk the talk" så att säga.
Vad vi tror att du har gjort tidigare
Vi söker dig som vill vara med på vår resa! För att du ska ha de bästa förutsättningarna i rollen tror vi att du har jobbat ett par år i en liknande roll. Precis som kollegorna i teamet så älskar du försäljning och har en hunger för att hitta nya potentiella samarbeten. Tidigare erfarenhet gör att du har ett sinne för affärer och förmåga att arbeta både operativt och strategiskt med initiativ och aktiviteter. Rollen kommer innebära ansvar för avtalsförhandlingar och därför söker vi dig med förhandlingsvana och god förmåga att påverka personer runt omkring, med affärstänk och relationsbyggande i fokus.
  • Utbildning inom ekonomi, försäljning, marknadsföring eller fastighetsmäkleri samt minst 2 års erfarenhet i en liknade roll, alt. motsvarande praktisk erfarenhet från en liknande roll
  • Branscherfarenhet från bank och finans eller låneförmedlare är ett plus
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Vem är du?
Vi söker en härlig kollega! Därför lägger vi vikt vid personliga kompetenser i våra rekryteringar. Du är en lagspelare av rang och med det menar vi att du är lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har agerar prestigelöst gentemot dina kollegor och arbetsuppgifter. Det händer mycket på Nordax och därför är det essentiellt att du trivs i en föränderlig miljö med högt tempo och att du inte tummar på kvalitet och struktur när det är mycket att göra.

Med en passion för försäljning kommer du långt men som vi alla vet så går det inte alltid spikrakt uppåt, därför är det viktigt att du har förmåga att motivera dig själv och bibehålla effektivitet även när det känns trögt.

Vad vi erbjuder, utöver ett roligt jobb
Vi tycker att det är viktigt med balans mellan jobb och ledig tid. Vi arbetar kontinuerligt med välmående för att bidra till att våra anställda får rätt förutsättningar för att prestera på jobbet och kunna koppla av när dagen är slut. Vi har roligt tillsammans, inte allra minst på våra gemensamma och årliga aktiviteter och festliga sammankomster. Vi tror på människors förmågor, vikten av att utmanas och utvecklas och på framgång genom människor, därför arbetar vi ständigt med att forma starka och inkluderande ledare i organisationen. Nordax är ett svenskt mångkulturellt bolag, med medarbetare från olika delar av världen, alla samlade under ett och samma tak vid Torsplan i Stockholm.

Om du vill veta mer
I den här processen hanterar vi ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, vänta därmed inte med att skicka in din ansökan! Du är varmt välkommen att kontakta Samer (samer.samir@nordax.se) om du har specifika frågor om rollen. Har du har frågor om rekryteringsprocessen får du gärna höra av dig till mig, Emelie Sillén (ext.emelie.sillen@nordax.se). Vi tar gärna emot ett kort personligt brev och ett uppdaterat CV. Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera ansökningar som skickas till oss via e-post.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Vill du veta mer om oss? På vår hemsida kan du bland annat läsa om våra värderingar, vision och mission men även om hur vi arbetar med hållbarhet och ansvarsfull kreditgivning.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Nordax Bank AB
Hemsida https://www.nordaxgroup.com/sv/karriar/
Sista ansökningsdag 5 apr (17 dagar kvar)