Redovisningsekonom till Nordax Bank

Redovisningsekonom till Nordax Bank

Nordax skapar produkter och tjänster som speglar samtidens och framtidens sätt att leva. Istället för att begränsa oss till inrutade banksystem utmanar vi förlegade konventioner och skapar förändring. Både som bank och arbetsgivare. Genom att tänka nytt, lösa problem och ifrågasätta gamla strukturer skapar vi framtiden. Nordax Bank är - Det självklara valet för det nya vanliga!

Nordax Bank befinner sig i en spännande förändringsresa som präglas av ambitiösa mål om tillväxt, snabb utveckling och digitalisering. Nu söker Nordax en kompetent och högpresterande redovisningsekonom. Du ingår i ett team på sex personer och kommer arbeta med redovisningen för bankkoncernen. Tjänsten är placerad på Gävlegatan 22 i Stockholm.

Din utmaning

För att passa i den här rollen bör du ha goda kunskaper i redovisning, intresse för att automatisera och effektivisera samt vara noggrann och prestigelös. Utöver detta kommer du arbeta med följande:
 • Redovisning för Nordax bankkoncern, som bl.a. innefattar redovisning av moms, valutor, räntor, banklån, derivat och kostnadsallokeringar
 • Löpande redovisning från ax till limpa inklusive månads- och årsbokslut
 • Delaktighet i upprättandet av årsredovisning
 • Ansvar för momsredovisning och skattedeklarationer för bolag inom koncernen
 • Delaktig i gruppens gemensamma processer samt arbeta med förbättring och utveckling av rutiner
 • Delaktig eller leda diverse projekt för exempelvis implementering av nya system, verktyg eller ändring av processer
 • Balanskontoavstämningar
Din bakgrund
 • Civilekonom eller motsvarande utbildning
 • Minst 2 års erfarenhet från liknande roll
 • Meriterande med erfarenhet från bank, finansinstitut alternativt kreditmarknadsbolag
 • Mycket goda kunskaper i Excel samt intresse för system och filhantering
 • Flytande i engelska och svenska
Din ansökan

Ansök med CV redan idag då intervjuer sker löpande. För information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare hos Human Capital. Max Hedgren 070 777 50 36, max.hedgren@humancapital.se och Anna Ekedorff 0709 52 53 68, anna.ekedorff@humancapital.se.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordax är en nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 190 000 privatkunder i Sverige, Norge och Finland. Vi har cirka 300 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm.

På Nordax trivs vi som aktivt vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling. Här trivs vi som är prestigelösa och gillar att hugga i där det behövs. Vår storlek möjliggör den där häftiga känslan av att ditt enskilda bidrag påverkar helheten på ett sätt som faktiskt är rätt tydligt. Lite läskigt kan tyckas, men oftast väldigt givande. På Nordax ser vi varandra, vi lyssnar på varandra och vi ger av oss själva. Vi är stolta över vår kultur som av våra medarbetare samstämmigt beskriver som familjär och teamfokuserad. Vi är grymma på att fatta snabba välgenomtänkta beslut och vi har attraherat och utvecklat fantastiska ledare!