Business Analyst till Nordax Bank AB

Business Analyst till Nordax Bank AB

Gazella rekryterar nu en Business Analyst till Nordax Bank AB. Du kommer att vara en del av ett analysteam om 5 personer. I din roll arbetar du affärsnära och analytiskt med målet att optimera Nordax operations med tillhörande processer. Nordax befinner sig på en spännande tillväxtresa där gott om möjlighet till individuell utveckling kommer erbjudas. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en verksamhetsnära analysroll och trivs i föränderliga miljöer.

Din utmaning
 • Du kommer att ansvara för den löpande rapporteringen och uppföljningen av Operations-avdelningens arbete.
 • Uppdatering rapporter och framtagande av nya rapporter och analyser.
 • Aktivt arbeta med att presentera analyser och slutsatser samt ge rekommendationer som leder till resultatförbättringar.
 • Arbeta löpande med diverse ad-hoc-analyser på begäran av analyschefen samt operationsavdelningen.

Erfarenhet
 • Du har en akademisk examen inom antingen statistik, ekonomi eller som ingenjör.
 • 2-4 års erfarenhet av analysarbete där programmering ingått.
 • Erfarenhet av att jobba med optimering och analys av affärsskapande aktiviteter, med fördel från en liknande verksamhet.
 • Har en god förståelse för kreditaffären.
 • Det är meriterande om du tidigare arbetat i en annan nischbank eller ett kreditmarknadsbolag eller inom branscher där kundaktiviteterna med tillhörande analys sker på liknande sätt.
 • Du har arbetat i SAS, alternativt R eller SQL och är intresserad av att lära dig SAS, och har därutöver goda kunskaper i excel.
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska både skriftligen och muntligen.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person trivs med högt tempo och förändring, samt att du har en god förmåga att prioritera din tid. Vidare kan du variera att jobba med leverans på beställning med egna initiativ och ett utmanande förhållningssätt. Du trivs väl med att arbeta analytiskt och med att dra slutsatser av större mängd data.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvariga kontaktpersoner är Gustav Krieger & Markus Nilsson.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 aug 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordax
Nordax är en svensk bank som sedan starten 2004 vuxit till att idag ha mer än 185.000 kunder på fyra olika marknader. På huvudkontoret i Stockholm sitter 200 medarbetare som tillsammans arbetar med bankens ledstjärna och kärnkompetens – ansvarsfull kreditgivning. Det är vår framgångsfaktor, en källa till stolthet och en av de viktigaste beståndsdelarna i arbetet med att skapa Nordens ledande specialistbank. Grunden utgörs av motiverade och drivna medarbetare. Genom närvarande och coachande ledare skapar vi ett kreativt arbetsklimat där eget ansvar står i centrum, eftersom det är medarbetarna som gör Nordax. Vi tror på allas förmåga att växa, utvecklas och utmana sig själva.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.