KEY ACCOUNT MANAGER

KEY ACCOUNT MANAGER

Vi på Orkla Care Sverige söker nu en Key Account Manager inom affärsområdet Dagligvaruhandeln till några av våra nyckelkunder. Vi söker dig som har ett stort driv och vill vara en del av det arbetet. Att arbeta som Key Account Manager hos oss innebär stor frihet och omväxling men också utmaningar där du har möjlighet till personlig utveckling och bidra till och påverka vår verksamhet.

Som Key Account Manager inom Dagligvaruhandeln ansvarar man för Orkla Cares totala utveckling och framgång hos nyckelkunder på central nivå – både att nå de uppsatta målen för kund på årsbasis likväl som strategiska och långsiktiga mål. Varje dag lever vi Orklas värderingar och agerar utefter ledorden mod, trovärdighet och inspiration.

Arbetsuppgifter
I rollen som Key Account Manager inom Dagligvaruhandeln arbetar du proaktivt gentemot såväl kund som den interna organisationen. Du är med och etablerar och driver Orkla Care som en strategisk partner till kund samtidigt som du driver och utvecklar relationen och samarbetet. Som Key Account Manager har du ansvar för alla insatser hos kund vilket innefattar att planera olika typer av gemensamma aktiviteter på bästa sätt. Vidare följer du upp kampanjplan och ROI. I rollen kommer du ansvara för att:
  • Optimal distribution per varumärke och artikel uppnås
  • Färdigställa och leverera enligt kundplan
  • Försäljningsmål och lönsamhet uppnås enligt fastställd plan
  • Förbereda, upprätta och genomföra årsplaner/kategoriarbeten/förhandlingar/andra insatser i samråd med Customer Manager
  • Uppdatera interna uppföljningsmallar och ansvara för den egna omkostnadsbudgeten
I rollen ingår du i försäljningsorganisationen, baserad på kontoret i Solna och rapporterar till Customer Manager för Dagligvaruhandeln & Special Trade.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område samt ett par års erfarenhet som Key Account Manager inom Dagligvaruhandeln eller Apotekshandeln. För att bli framgångsrik i rollen är du en god förhandlare med hög affärsmässighet och har förståelse för helheten i affären. Du är skicklig inom presentationsteknik och att få med dig och övertyga andra om ditt budskap. Vidare tror vi att du har erfarenhet av avtalsskrivning, budgetansvar och besitter en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi tror att du har ett starkt driv, är snabb i tanken, resultatorienterad, samt hanterar siffror väl. Du är initiativrik, nyfiken och analytisk med en förmåga att också tänka strategiskt. Att du är öppen för förändring och flexibilitet är grundläggande. Vidare har du god självinsikt, prestigelös och en vinnande attityd. Som person är du också proaktiv, gillar högt tempo och har en naturlig pondus, samt är en sann relationsbyggare.

Vi erbjuder
Du välkomnas till en modern arbetsplats med en stimulerande arbetsmiljö, korta beslutsvägar och engagerade chefer och medarbetare. Här blir du en del av ett glatt gäng med bra sammanhållning, stor drivkraft och som brinner för sitt arbete. Det finns även goda karriärmöjligheter internt inom Orklakoncernen för individer som presterar bra och vill utvecklas framåt med bolaget. Vi hoppas att du vill bli en del av oss och vår spännande resa framåt.

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, vi behandlar löpande ansökningar. I den här rekryteringen samarbetar Orkla Care med Nigel Wright och vi ber er kontakta Nigel Wright direkt vid eventuella frågor.

Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, L300, Pharbio, Family Fresh, Bliw, Nutrilett, Litomove, Maxim, Star Nutrition, LdB, Salvequick och Jordan. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.

Vi sitter i nyrenoverade och moderna lokaler centralt i Solna Business Park.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nigelwright.com
Sista ansökningsdag 6 apr (45 dagar kvar)