Backofficemedarbetare till Nord Fondkommission

Backofficemedarbetare till Nord Fondkommission

Om Rollerna
Vi söker dig som brinner för administration och är ansvarstagande. Du ska inte vara rädd för att hugga i där det behövs samt vara stresstålig. Du kommer att sitta centralt på Östermalm samt jobba i ett härligt team med oerhört breda arbetsuppgifter och ett stort utrymme för eget ansvar. Det är högt tempo och snabba beslutsvägar. Du bör ha god servicekänsla och alltid vilja ge det lilla extra både internt samt externt.

Vi söker en driven medarbetare till respektive grupp nedan.

Granskning
Granskning av rådgivningsdokumentationer samt bedömning av lämplighet av rådet.
Kontoregistrering.
Likvid- och värdepappersflyttar.
Daglig kontakt per mejl och telefon med investeringsrådgivare och försäkringsförmedlare.

Du är noggrann, analytisk samt har god kännedom och förståelse för Depå-, fond- och Livförsäkring. Du har tidigare arbetat som försäkringsförmedlare eller granskat försäkringsförmedlares råd. Swedseclicens och InsureSec är meriterande. Vi ser att du har 2-3 års erfarenhet från en liknande tjänst inom finansbranschen.

Clearing och Settlement
Hantering och registrering av primär- samt sekundärmarknadstransaktioner i fonder, aktier, strukturerade produkter, företagsobligationer samt diverse onoterade värdepapper.
Kontoregistrering.
Likvid- och värdepappersflyttar.
TRS2 rapportering.
Saldo- och värdepappersavstämning.
Hantering och registrering av corporate actions.

Du har tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, automatisering samt effektivisering av processer och flöden faller sig naturligt för dig. Tidigare erfarenhet av projektledning, effektivisering, nära arbete med IT och Swedseclicens är meriterande. Vi ser att du har 2-3 års erfarenhet från en liknande tjänst inom finansbranschen.

Vi erbjuder dig
Det finns goda utvecklingsmöjligheter då vi är ett litet men snabbt växande företag. Du kommer att arbeta i en grupp som ansvarar för att kontrollera och administrera finansiella transaktioner. Gruppen ansvarar även för den administrativa hanteringen av emissioner och fondhandel på primär- samt sekundärmarknaden. Du kommer att ha nära kontakt med fondkommissionärer, banker, försäkringsbolag, rådgivare samt kunder. Gruppens största fokus är kvalitativ hantering av samtliga orders samt hög service och flexibilitet gentemot alla berörda parter.

Om Nord Fondkommission
Nord Fondkommission är ett värdepappersbolag med ambition att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga sparlösningar och depåtjänster till både investerare och rådgivare. Vi tror på att samarbeten skapar framgång. Distribution sker huvudsakligen genom tredjepartsdistributörer. Nord distribuerar och förvaltar fondandelar, arrangerar och/eller distribuerar strukturerade placeringsprodukter samt distribuerar instrument inom private equity och företagsobligationer.

Om Next u
Next u är rekryterings- och bemanningsföretaget som tittar på människor, inte papper. Vi vet att det är människor som gör skillnaden mellan bra företag och fantastiska företag. Det är därför vi arbetar med videobaserade tjänster. Då får du en mer rättvis bild av både kandidater och jobb - inte bara tjusiga ord i ett CV eller i en annons. För att läsa mer om hur vi jobbar, besök gärna vår hemsida www.nextu.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Next u jobbar med videobaserade tjänster inom rekrytering och bemanning. Detta innebär att vi gör videopresentationer ifrån den aktuella avdelningen med den rekryterande chefen samt videopresentationer av kandidater. Skälen till att vi använder oss av detta är ganska enkla. Företagen behöver bli mer attraktiva för att hitta de personer som verkligen vill jobba där. Där blir videopresentationen av jobbet ett utmärkt verktyg. Avseende videopresentationer av kandidater handlar det om att lyfta upp personen bakom CV.et. Personliga egenskaper som energi, vilja och engagemang är svårt att ta fram via ett traditionellt CV, där blir videopresentationerna ett mycket bra sätt.