Erfaren förvaltningsledare IT/Solution Manager, Fastighets IT

Erfaren förvaltningsledare IT/Solution Manager, Fastighets IT

Newsec - the Full Service Property House in Northern Europe - erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Bolaget grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2 000 medarbetare fördelade på samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Newsec har ca 600 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca
1 000 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 50 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1 750 miljarder kronor. Vi strävar efter att bygga en känsla av laganda och är stolta över att ha hög medarbetarnöjdhet och en personalstyrka med både erfarna experter och unga talanger. I den årliga fristående medarbetar-undersökningen "Great Place to Work" har Newsec sedan 2010 rankats som en av Sveriges bästa arbetsplatser,
www.newsec.se

Tjänsten
I rollen som Solution Manager inom området Technical Solutions ingår du i Group IT funktionen och enheten IT Business Solutions. Du ansvarar för att utveckla Newsecs infrastruktur och ramverk för fastighets IT samt ansvarar för de administrativa systemen kring teknisk fastighetsförvaltning. Att skapa infrastruktur och ramverk för att koppla upp våra fastigheter, skapa en effektivare drift av fastigheten samt att utveckla nya tjänster i våra fastigheter är några nyckelområden i rollen. Dessa områden skapar basen för att, tillsammans med verksamheten uppnå högre automatisering och proaktivitet av fastighetsdriften, detta med hjälp av AI och IoT. I det dagliga kommer du att ha en nära dialog med olika stakeholders och interna kunder inom koncernen, externa leverantörer, fastighetsskötare, drifttekniker, med IT avdelningen samt med övriga verksamheten. Du fångar upp verksamhetens behov och krav som du översätter till tekniska lösningar tillsammans med våra leverantörer. I ditt ansvar ingår att skriva förvaltningsplaner, ansvara för avtal, leverera mot uppsatt budget och för att ta fram ramverk för vårt framtida arbete med fastighets IT och BIM.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet. Du har flerårig arbetserfarenhet från roller med fokus på förvaltning och utveckling av applikationer inom fastighetsförvaltnings området. Du är van att arbeta på såväl operativ som taktisk nivå samt att ständigt effektivisera och förbättra. Vidare är du van att arbete med förvaltningsplaner, leverantörsstyrning, projektledning, leverans mot budget samt att fånga upp behov och krav hos verksamheten som du sedan översätter till tekniska lösningar. Du har en övergripande förståelse för nätverk/kommunikation (med säkerhetstänk) och servrar.

Då rollen är nordisk behöver du vara flytande i både svenska som engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har god erfarenhet av system inom field services (MS Field services eller liknande) Det är även positivt om du har erfarenhet av AS-IS analys.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande och drivande. Din prestigelöshet tillsammans med din förmåga att kommunicera med alla typer av människor bidrar till att du har lätt för att bygga långsiktiga relationer. Du är analytisk och har förmågan att se helheter samt är duktig på att stå upp för din åsikt. Du är även duktig på att ta beslut och att få med dig medarbetare i arbetet med utveckling.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment AB. Tveka inte att kontakta eller Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118 798 eller Louise Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118 726 ifall du har några frågor rörande tjänsten. Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 okt 2020 (6 dagar kvar)