Data Engineer / BI utvecklare till Newsec

Data Engineer / BI utvecklare till Newsec

Newsec - the Full Service Property House in Northern Europe - erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Bolaget grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2 000 medarbetare fördelade på samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Newsec har ca 600 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1 000 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 50 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1 750 miljarder kronor. Vi strävar efter att bygga en känsla av laganda och är stolta över att ha hög medarbetarnöjdhet och en personalstyrka med både erfarna experter och unga talanger. I den årliga fristående medarbetarunder-sökningen "Great Place to Work" har Newsec sedan 2010 rankats som en av Sveriges bästa arbetsplatser. www.newsec.se

Om Tjänsten
I rollen som Data Engineer/BI-developer ingår du i ett team bestående av kravanalytiker, arkitekt och Data Engineers/Data Science. Tillsammans ansvarar teamet för bolagets nya BI-lösning med Client Portal, Self Service BI samt olika lokala rapporteringsbehov. Lösningen kommer bestå av en ny klientportal med embedded Power BI och Azure datawarehousesom ska hantera all data och rapportering för våra samtliga kontor i Norden. Fokus i rollen ligger på BI-utveckling i form av arbete med ETL, db-utveckling (T-SQL), advanced analytics samt rapportering. Vidare kommer du även att arbeta med Data Factory, DW, Azure storage mm. Plattformen är Microsoft Azure Platform med hela Power BI-stacken. Rollen innefattar nära samarbete med såväl olika externa leverantörer, verksamheten samt med teamet.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete med ETL-lösningar och skalbara DW´s. Ifall du har erfarenhet av Power BI och / eller molnlösningar (med fördel Azure) ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du driven och har ett stort intresse för data och analytics. Du är initiativtagande och självgående i din roll samt känner stort ansvar för ditt arbete. Du är mycket duktig på problemlösning samt på att kommunicera med personer på alla nivåer.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment AB. Tveka inte att kontakta Louise Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118 726 eller Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118 798 ifall du har några frågor rörande tjänsten.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Back-end utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (7 dagar kvar)