Chef Mjukvaruutveckling till Net Insight

Chef Mjukvaruutveckling till Net Insight

Om tjänsten

Vill du leda och vara en del av teknikutvecklingen kring Live OTT, tillsammans med duktiga utvecklare hos ett högteknologiskt internationellt bolag? Då kan Net Insight och tjänsten som chef inom mjukvaruutveckling OTT vara ditt nästa steg i karriären!

Net Insight gick nyligen in på OTT-marknaden för att lösa utmaningarna kring Live OTT-streaming. Tillsammans med kunden, den globala kommunikationsleverantören Tata Communications, implementerar de nu den första riktiga Live OTT-lösningen globalt. Net Insight är unikt positionerade för att kunna leverera realtidsinnehåll, vilket möjliggör Live OTT-distribution som stöder och uppmuntrar TV-publiken till social interaktion och aktivitet. Net Insight befinner sig därför i en mycket spännande tillväxtfas och vi söker dig som vill vara en del av denna resa tillsammans med Net Insights duktiga och kompetenta OTT-utvecklare mot deras framgångar.

I rollen som chef för OTT-avdelningen som består av ca 25 personer ingår:
  • Produktutveckling av Live OTT
  • Personalansvar
  • Att stödja, leda, motivera och skapa rätt förutsättningar för medarbetarna
  • Att prioritera, delegera och följa upp avdelningens arbete
  • Att med ett affärsmässigt synsätt utveckla medarbetarna inom avdelningen
  • Rekrytering av nya medarbetare till avdelningen
  • Samarbeta med produktledning och sälj
  • Att tillsammans med övriga chefer inom R&D utveckla verksamheten
  • Att ingå i ledningsgruppen för R&D
Du ges här en unik möjlighet att arbeta i en dynamisk bransch och samtidigt bidra till dess framtida utveckling. Du kommer att tillhöra ledningsgruppen för R&D och rapportera till Vice President R&D. I dag sitter Net Insight i lokaler vid Midsommarkransen men kommer under 2018 att flytta sin verksamhet till Solna business Park.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har gedigen erfarenhet som ledare eller chef inom mjukvaruutveckling på ett produktbolag. Du har tidigare arbetat med produktutveckling, önsvärt inom video- och streamingteknik och tycker det är intressant med produkterna inom den dynamiska bransch som Net Insight ingår i.

Vi ser att du har en utbildning som civilingenjör inom data eller motsvarande. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper! Vi söker efter en ledare som är självgående, trygg och förtroendegivande. Du kan på ett ödmjukt och motiverande sätt delegera arbetsuppgifter och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du är bekväm i din ledarroll och är inte rädd för att fatta egna beslut i det dagliga arbetet. Du drivs av att utveckla och effektivisera arbetet samtidigt som du coachar och motiverar dina medarbetare.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Net Insight med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sarah Sturesson
Telefon 08-120 50 425
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 30 sept (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Net Insights vision är att möjliggöra en live och interaktiv TV-upplevelse för alla världen över. Net Insight levererar medietransportlösningar som hjälper TV-bolag, innehållsägare och leverantörer av nättjänster att aktivera TV-konsumenterna genom att skapa högkvalitetsupplevelser värda att betala för, med live- och lokalt innehåll som är en del av TV-konsumentens värld och interaktiva upplevelser som de vill vara delaktiga i.

Företagets lösningar möjliggör användarvänliga medietransportlösningar med live-, interaktivt och on-demand-innehåll, som gör det möjligt för kunderna att fokusera på att leverera optimala upplevelser till TV-konsumenten. Net Insights styrka ligger i vår förmåga att leverera videotransport på såväl stor som liten skala, från livesändningar via internet till transport av ultra-HD i globala medienätverk.

Fler än 500 ledande kunder levererar affärskritiska medietjänster med Net Insights produkter i över 60 länder. Net Insight är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm.