Projekteringsledare PPD

Projekteringsledare PPD

NCC Infrastructure är en nordisk organisation specialiserad inom infrastruktur. PPD (process and product development) är en stabsfunktion vilken innehåller specialister inom flera områden av projektstyrning såsom kvalitetsstyrning, miljöstyrning, VDC, planering, kostnadsstyrning och projekteringsstyrning.
Nu söker vi förstärkning till detta specialistteam!


Tillsammans med dina nordiska kollegor kommer du att stötta och styra kollegor i projekt för att säkerställa NCC:s process och arbetssätt under projektering. En stor vikt är att förstå helheten inom byggprocessen, hela vägen från projektidé till överlämning.

Din roll
Projekteringsledare ansvarar för att leda och fördela projekteringsarbetet i komplexa Infrastrukturprojekt, från tidigt projektutvecklingsskede ända fram till överlämnande mot slutkund. Du har en nyckelroll och är en viktig sammanhållande länk mellan projektens unika behov och NCC:s processer och ”Way of working”.

Beroende på komplexitet i projekt och mottagare i projektorganisation kräver rollen att du behöver kunna anpassa nivån till mottagaren. Stor vikt läggs vid processförståelse, strategi och hög social kompetens. Du kommer att vara med och facilitera grupper och stötta deras arbetsprocess för att säkerställa att framtaget projekteringsresultat är inom ramen för uppdraget i avseende på kvalitet, kostnad och tid. Då med övergripande arbetssätt och processfokus.

Dagens byggprocess och projektering innefattar en ofantlig mängd informationshantering varpå ditt intresse och kunnande inom VDC är klart meriterande.
Vi arbetar ständigt med att utveckla våra arbetssätt, varvid du kommer att ha möjlighet att påverka hur NCC driver och utvecklar Infrastrukturprojekt, både idag och imorgon.
Till stöd har du dina kollegor i en grupp med skickliga nordiska specialister.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som är civilingenjör och har minst fem års erfarenhet av projekteringsstyrning och är bekväm med att styra och leda andra grupper. Goda kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Hög samarbetsförmåga och social kompetens är en framgångsfaktor.

Du har erfarenhet från byggproduktion eller har varit projektledare inom konsultföretag i byggbranschen. Som person är du trygg i att leda andra i projekt och är en van mötesledare. Du är strukturerad, noggrann och en av dina viktigaste egenskaper är din förmåga att skapa och utveckla relationer, både inom projekten men också internt inom NCC.

Det är en nordisk roll vilket innebär resor inom Norden men främst Sverige. Du behöver ha god kommunikationsförmåga i engelska, både i tal och skrift, då vi verkar i en internationell projektmiljö.

Som projekteringsledare är det dessutom viktigt att du vill arbeta utifrån våra grundläggande värderingar: ärlighet, respekt, tillit och framåtanda - samt vår höga miljömedvetenhet, där vi ser dig som en naturlig förebild.


Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering i Stockholm
Resor i tjänsten förekommer
Tillträdesdag: så fort som möjligt


Bli en del av teamet!

Drivs du av en strävan att få vara spindeln i nätet, påverka och driva processer framåt tillsammans med andra i stor skala, då är detta en roll för dig.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Per Öberg på per.oberg@ncc.se.
Vi har ett löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-01-31.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 31 jan (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17000 anställda 2016. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion samt tillhandahåller beläggning och vägservice. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.