Löneekonom

Löneekonom

Nu söker vi en löneekonom till NCC! Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid med start omgående och som pågår till och med sista januari 2021. För rätt person finns det en stor möjlighet till anställning direkt hos NCC. De sitter i fina lokaler i Solna.

Ditt uppdrag

I den roliga och viktiga rollen som löneekonom hos NCC kommer du att hantera allt som händer efter att löneadministratörerna och lönespecialisterna har utfört sitt arbete. Du kommer ingå i ett team som består av 5-7 medarbetare. Teamets leveranser består förutom avstämningar även av hantering av kostnadsersättningar såsom traktamenten, resor och utlägg. Därför behöver du ha förståelse för moms- och skatteregler. Det finns mycket energi och glädje i gruppen med många duktiga medarbetare som kavlar upp ärmarna vid behov som arbetar tillsammans för att säkerställa rätt lön och löneredovisning! Du kommer att rapportera till löneredovisningschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månatliga och kvartalsleverans av AGI-avstämningar
  • Se över lönerelaterade konton för avstämning
  • Säkerställa bokföringskontroller i samband med lönekörning samt kvalitetssäkra
  • Hantera skattefrågor kring mobilitet, övriga skattefrågor och internkontroll.
  • Support och stöd till verksamheten som en del av Shared Service
I rollen ingår det att ha ett brett samarbete både inom HR-services, ekonomiavdelning samt med controllerverksamhet inom NCC. Systemet du kommer att arbeta i är HRM Softwares, ekonomisystemet Lawson och även i ärendehanteringssystemet, Service Now, som används för att kommunicera med verksamheten.

Din bakgrund

Då löneredovisningsteamet är en brygga mellan ekonomi och lön söker vi dig som tidigare har erfarenhet ifrån båda delarna. Du strukturerar upp ditt eget arbete och är noggrann i ditt arbetssätt. NCC är ett bolag som välkomnar idéer som bidrar till att förenkla och förbättra processer, därför ser vi gärna att du tänker likadant! Du kommer gärna med förbättringsförslag och för dig är det inga konstigheter att ta egna initiativ och du är inte rädd för att hugga i där det behövs. I den här rollen är det även bra att du är kommunikativ på svenska i skrift och tal då du kommer att ha flera kontaktytor inom organisationen samt supportera i lönefrågor till chefer och medarbetare. För att trivas i denna roll måste du gilla att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk organisation. Vidare ser vi att du är systemvan och inte rädd för att prova på nya system samt lär dig snabbt!

Om NCC

HR:s övergripande uppdrag är att stödja och utveckla affärsverksamheten i HR-frågor och att driva NCC:s personalstrategi som en viktig del i deras företagsstrategi. HRS är NCCs shared service som levererar tjänster inom HR och lön för samtliga bolag. NCC ska vara en partner för både chefer och medarbetare med värdeskapande och effektiva tjänster och högt förtroende.

NCC arbetar i en nordisk organisation med ett 80-tal medarbetare inom flera supportfunktioner. Deras HRS-strategi har tre byggstenar - att fokusera på användarnas behov, att ständigt förbättra sina tjänster, och att stötta sina medarbetare i att utvecklas hos dem och i NCC.

När du blir en av oss

Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär, ambitiöst va? Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatspecialisterna Parastoo Afsharian (parastoo.afsharian@wise.se, 070- 713 00 48) och Malin Andersson (malin.andersson@wise.se, 073- 674 62 26 ).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken - modig - proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (6 dagar kvar)