HR specialist

HR specialist

HR specialist som brinner för rekrytering och employer branding

Enheten tillhör myndighetens administrativa avdelning. Personalenheten består av en personalchef och 15 medarbetare. Tillsammans utgör man ett kvalificerat ledningsstöd som ska säkra myndighetens kompetensförsörjning på kort och lång sikt och verka för att myndigheten är en attraktiv arbetsgivare.

Arbetsbeskrivning

Huvuduppdraget innebär att stötta verksamhetens chefer inom rekrytering i Stockholm och på övriga 7 kontor. Man arbetar både i en operativ och konsultativ roll där du ger stöd i hela rekryteringsprocessen - från kravprofil till referenstagning - med chefens behov av rekryteringsstöd som utgångspunkt. De rekryteringar som görs är många och varierade, från volymrekrytering till specialistroller inom bland annat IT, juridik, kommunikation, analys och utveckling.

Den andra delen i ditt uppdrag är att arbeta med employer branding där du förväntas driva ett proaktivt arbete likväl internt som externt utifrån myndighetens arbetsgivarerbjudande (Employer Value Proposition, EVP). Myndigheten har kommit en bit på väg och färdriktningen är delvis utstakad, men det finns mycket arbete kvar att göra med implementeringen av myndighetens EVP. I rollen förväntas man delta i myndighetsgemensamma nätverk (linkedin råd etc.), delta på arbetsmarknadsdagar samt genomföra olika employer branding aktiviteter med verksamheten i nära samarbete med kollegor framförallt på kommunikationsavdelningen och IT-verksamheten.

Utbildning och erfarenhet

Myndigheten söker dig som har:
  • Erfarenhet av att självständigt jobba med rekrytering, från "ax till limpa"
  • Erfarenhet av att, utifrån en stödfunktion (HR eller motsvarande), utgöra ett rekryteringsstöd till chefer i verksamheten på olika avdelningar i en större organisation
  • Goda kunskaper inom employer branding med förmåga att självständigt genomföra aktiviteter inom området.
  • Mycket goda kunskaper i svenska, likväl i tal som skrift
  • Goda kunskaper i Officepaket
  • Akademisk utbildning
Meriterande är:
  • Erfarenhet av implementering (aktiviteter) av arbetsgivarerbjudande (EVP)
  • Erfarenhet av att rekrytera till olika tjänster inom IT
  • Erfarenhet av rekrytering från offentlig verksamhet
Egenskaper

Du är uppdragsorienterad med vana att hantera många olika uppdrag på ett professionellt sätt. Du är påtagligt leveranssäker och gillar att arbeta mål- och resultatinriktat med flera processer parallellt i ett högt arbetstempo. Du har mycket god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du stabil, metodisk och stresstålig med förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete, inte minst vid arbetstoppar. Du har lätt för att skapa goda relationer och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är en genomförare med förmåga att bedöma uppdrag och arbetsinsatser i ett längre perspektiv och agerar utifrån verksamhetens bästa. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen.

Ort: Stockholm

Uppdragsgivare: Myndighet

Sista ansökningsdag: 25 juni 2018

Ansökan och information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Med anledning av att myndighetens verksamhet finns med kontor ute i landet förekommer resor i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Rydström tfn, 0733-43 41 51. Urval och intervjuer sker löpande men senast den 25 juni 2018 vill vi ha din ansökan. Välkommen att ansöka via www.randstad.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 25 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.