Munters söker produktägande mekanikkonstruktör

Munters söker produktägande mekanikkonstruktör

Är du en erfaren konstruktör som brinner för teknisk utveckling? Vill du ha den där familjära känslan på arbetsplatsen samtidigt som du lockas av möjligheterna inom ett stort internationellt företag? Om du letar efter en roll där du får möjlighet att göra skillnad kanske det dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som konstruktör vara en del av Munters R&D-team och ha din arbetsplats i Kista. Ditt största fokus i tjänsten ligger mot en av Munters specifika produkter där du är teknisk produktägare. Som teknisk produktägare ansvarar du för både standardiserade lösningar och speciallösningar och ansvarar för att leverera produkter med kvalitativa och hållbara tekniska lösningar. Du har ett tydligt paraplyperspektiv i din roll men behöver även förstå de olika delarna av arbetet på komponentnivå. Du kommer att ansvara för att det tekniska underlaget på produkten uppfyller krav både från kunder och enligt uppsatta regelverk. Du samarbetar i din roll med både externa och interna parter både i Sverige och internationellt och får möjlighet att bygga ett stort kontaktnät. I tjänsten ingår resor till produktionsenheten i Europa ca en gång i månaden, ca en vecka åt gången, då produkten du är teknisk produktägare för tillverkas i Europa.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • Förstå kundernas behov och krav och översätta dem till anpassad produkt.
  • Ansvara för att produkten uppfyller gällande lagar och förordningar samt göra riskbedömningar.
  • Förbereda tekniska dokument som behövs under de olika faserna i projekten.
  • Aktivt arbeta med att förbättra och stärka kunskaperna inom applikationen och tekniken.
  • Delta i arbetet med ständiga förbättringar inom ditt R&D-team.
Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning med inriktning mot mekanik eller mekatronik. Du behöver även ha flerårig erfarenhet av att arbeta med konstruktion inom ett producerande bolag. Du bör ha kunskaper i moderna CAD- och PDM-system, kunskaper i SolidWorks, FEM samt ePDM är meriterande. Vidare ser vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med produkter inom luftbehandling, ventilation och luftkonditionering.

Som person söker vi dig som trivs i en föränderlig miljö och med varierade arbetsuppgifter där den ena dagen aldrig är den andra lik. Vi ser att du är noggrann och detaljfokuserad men även ser helhet och är den som söker förbättring och utveckling. För att trivas i rollen behöver du även ha ett starkt eget driv och trivas med mycket kommunikation med externa och interna parter.

Då engelska är koncernspråk och används dagligen, både skriftligt och muntligt, behöver du ha flytande kunskaper i engelska. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Munters med Skill. Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi jobbar löpande med urval och intervjuer!

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Martina Arrelid på 011-199472 eller martina.arrelid@skill.se.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Kontaktperson Martina Arrelid
Telefon 011-199472
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 18 mars 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av omkring 3 100 medarbetare.

Inom företaget finns de två affärsområdena FoodTech och AirTech. I den här rollen blir du en del av AirTech som är globalt ledande inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. Vi erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus.

På kontoret i Kista arbetar 120 personer och när du kliver in i genom dörrarna möts du av nyrenoverade lokaler, skräddarsydda efter företagets behov. Öppna kontorslandskap och mötesrum kombineras med sociala ytor, möjligheten att spela en omgång pingis eller sitta och umgås på den härliga takterassen. I anslutning till kontoret, några trappor ner, finns även vårt nya laboratorium. Här i Kista arbetar du tillsammans med kollegorna i en familjär företagskultur som ofta associeras med mindre bolag, samtidigt som du erbjuds det stora företagets möjligheter!