System Designer IoT - Munters

System Designer IoT - Munters

Har du erfarenhet av utveckling, arkitektur och arbetat med uppkopplade produkter? Munters utvecklar globalt ledande och klimatsmarta produkter inom luftbehandling - här får du chansen att bli en del av ett nytt team vars uppgift är att vidareutveckla produkternas möjligheter och erbjudande!

Dina arbetsuppgifter

Inom Munters finns en vision att erbjuda uppkopplade lösningar för samtliga produkter globalt. För denna spännande satsning rekryterar man nu ett nytt team som kommer utgå från huvudkontoret i Kista men arbeta globalt inom R&D.

I rollen som System Designer ansvarar du för design av hela systemet, från kontrollsystem till molnapplikation. Du har i uppgift att ta fram en plan och arkitektur innehållande informationsflöden mellan olika kontrollsystem, moduler, komponenter, applikationer och användargränssnitt. Du förväntas utveckla och underhålla arbetssätt innehållande tydlig dokumentation samt bygga en hållbar systemarkitektur.

Du har i rollen ett tätt samarbete med andra kollegor inom teamet, samt med kollegor i andra delar av organisationen. Gemensamt kommer ni att klargöra kundernas behov och vilket mervärde som skapas i de nya funktionerna och möjligheterna.

Din profil

För att trivas i rollen krävs det att du gillar att samarbeta med andra i en prestigelös arbetskultur. Det är viktigt att du är ansvarstagande, strukturerad och kommunikativ.

För den här rollen söker vi dig som har:
  • En ingenjörsutbildning inom mekatronik, automation eller liknande
  • Minst 10 års arbetslivserfarenhet av en roll inom utveckling av industriella applikationer
  • Erfarenhet av att arbeta med uppkopplade produkter
  • Kompetens inom arkitektur och teknisk dokumentation
Då du i denna tjänst kommer arbeta globalt inom Munters krävs att du är flytande i engelska i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Munters med Skill. Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi jobbar löpande med urval och intervjuer!

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Jonsson på 08- 120 971 71 alt. kajsa.jonsson@skill.se, eller Pontus Lundquist på 013-32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 100 medarbetare.
Inom företaget finns de två affärsområdena FoodTech och AirTech. I den här rollen blir du en del av AirTech som är globalt ledande inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. Vi erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus.

På kontoret i Kista arbetar 120 personer och när du kliver in i genom dörrarna möts du av nyrenoverade lokaler, skräddarsydda efter företagets behov. Öppna kontorslandskap och mötesrum kombineras med sociala ytor, möjligheten att spela en omgång pingis eller sitta och umgås på den härliga takterassen. I anslutning till kontoret, några trappor ner, finns även vårt nya laboratorium. Här i Kista arbetar du tillsammans med kollegorna i en familjär företagskultur som ofta associeras med mindre bolag, samtidigt som du arbetar globalt och erbjuds det stora företagets möjligheter!