Control Platform Engineer IoT - Munters

Control Platform Engineer IoT - Munters

Munters utvecklar globalt ledande och klimatsmarta produkter inom luftbehandling - här får du chansen att bli en del av ett nytt team med fokus på att vidareutveckla produkternas möjligheter! Har du erfarenhet av att utveckla strukturerade styrsystem och ett intresse av uppkopplade produkter så kanske rollen som Control Platform Engineer är rätt för dig.

Dina arbetsuppgifter

Inom Munters finns en vision att erbjuda uppkopplade lösningar för samtliga produkter globalt. För denna spännande satsning rekryterar man nu ett nytt team som kommer utgå från huvudkontoret i Kista men arbeta globalt inom R&D.

I rollen som Control Platform Engineer ansvarar du för gränssnittet mellan applikation och kommunikationen mot molnet. I det innefattas att planera och bygga en arkitektur för systemet och sätta strategier för benämningar och nomenklatur inom kontrollsystemen som möjliggör en global standardisering. Du ansvarar för att ta fram dokumentation kring krav, test och metoder. Arbetet innefattar även till viss del att skriva kod och genomföra tester. För rätt person finns det möjlighet att rollen utvecklas till ett tekniskt ägarskap.

Du har i rollen ett tätt samarbete med andra kollegor inom teamet, samt med kollegor i andra delar av organisationen. Gemensamt kommer ni att klargöra kundernas behov och vilket mervärde som skapas i de nya funktionerna och möjligheterna.

Din profil

För att trivas i rollen bör du vara en person som är utvecklingsorienterad och har en kreativ förmåga att hitta lösningar på olika problem. Du behöver samtidigt uppskatta en god struktur och förstå vikten av noggrann dokumentation. Du behöver vara prestigelös i din kommunikation och trivas i att arbeta med flera kontaktvägar.

För den här rollen söker vi dig som har:
  • En ingenjörsexamen inom mekatronik, automation eller liknande
  • Minst 10 års erfarenhet av att arbeta med PLCs och/eller inbyggda system
  • God teknisk kompetens inom mjukvaruutveckling av kontrollsystem för industriella produkter
Har du erfarenhet av att arbeta på ett produktbolag med uppkopplade produkter ser vi det som mycket meriterande. Då du i denna tjänst kommer arbeta globalt inom Munters krävs att du är flytande i engelska i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Munters med Skill. Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi jobbar löpande med urval och intervjuer!

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Jonsson på 08- 120 971 71 alt. kajsa.jonsson@skill.se, eller Pontus Lundquist på 013-32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 100 medarbetare.
Inom företaget finns de två affärsområdena FoodTech och AirTech. I den här rollen blir du en del av AirTech som är globalt ledande inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. Vi erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus.

På kontoret i Kista arbetar 120 personer och när du kliver in i genom dörrarna möts du av nyrenoverade lokaler, skräddarsydda efter företagets behov. Öppna kontorslandskap och mötesrum kombineras med sociala ytor, möjligheten att spela en omgång pingis eller sitta och umgås på den härliga takterassen. I anslutning till kontoret, några trappor ner, finns även vårt nya laboratorium. Här i Kista arbetar du tillsammans med kollegorna i en familjär företagskultur som ofta associeras med mindre bolag, samtidigt som du arbetar globalt och erbjuds det stora företagets möjligheter!