Cloud Platform Engineer IoT - Munters

Cloud Platform Engineer IoT - Munters

Vill du använda din erfarenhet av att arbeta med uppkopplade industriella produkter för att ta fram och utveckla ramarna inom en ny satsning? Munters utvecklar globalt ledande och klimatsmarta produkter inom luftbehandling - här får du chansen att bli en del av ett nytt team vars uppgift är att vidareutveckla produkternas möjligheter och erbjudande!

Dina arbetsuppgifter

Inom Munters finns en vision att erbjuda uppkopplade lösningar för samtliga produkter globalt. För denna spännande satsning rekryterar man nu ett nytt team som kommer utgå från huvudkontoret i Kista men arbeta globalt inom R&D.

I rollen som Cloud Platform Engineer kommer du att leda arbetat i att planera och utveckla en hållbar arkitektur för den nya molnplattformen. Du förväntas utvärdera tillvägagångssätt och identifiera kraven på plattformen. Du har i uppgift att utveckla lösningarna för APIer, gränssnitt, kommunikationsprotokoll och användarhantering samt att integrera plattformen med andra system inom företaget.

Du har i rollen ett tätt samarbete med andra kollegor inom teamet, samt med kollegor i andra delar av organisationen. Gemensamt kommer ni att klargöra kundernas behov och vilket mervärde som skapas i de nya funktionerna och möjligheterna.

Din profil

För att trivas i rollen krävs det att du är en kommunikativ person som uppskattar att samarbeta med andra samt har förmågan att skapa och hålla en god struktur i arbetet. I den här rollen finns möjligheten att utvecklas i en snabb takt och vi ser gärna att du är en person med ambitionen att framåt ta ett tekniskt ägarskap.

För den här rollen söker vi dig som har:
  • En ingenjörsutbildning inom datavetenskap eller liknande
  • Några års erfarenhet av att arbeta inom IoT med industriella produkter
  • Kompetens av att arbeta med en eller flera molnbaserade plattformar
Har du erfarenhet av Azure samt av att bygga upp en molnlösning så ser vi det som meriterande. Då du i denna tjänst kommer arbeta globalt inom Munters krävs att du är flytande i engelska i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen samarbetar Munters med Skill. Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi jobbar löpande med urval och intervjuer!

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Jonsson på 08- 120 971 71 alt. kajsa.jonsson@skill.se, eller Pontus Lundquist på 013-32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 100 medarbetare.
Inom företaget finns de två affärsområdena FoodTech och AirTech. I den här rollen blir du en del av AirTech som är globalt ledande inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. Vi erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus.

På kontoret i Kista arbetar 120 personer och när du kliver in i genom dörrarna möts du av nyrenoverade lokaler, skräddarsydda efter företagets behov. Öppna kontorslandskap och mötesrum kombineras med sociala ytor, möjligheten att spela en omgång pingis eller sitta och umgås på den härliga takterassen. I anslutning till kontoret, några trappor ner, finns även vårt nya laboratorium. Här i Kista arbetar du tillsammans med kollegorna i en familjär företagskultur som ofta associeras med mindre bolag, samtidigt som du arbetar globalt och erbjuds det stora företagets möjligheter!