Fordonsförvaltare till MTR Tech

Fordonsförvaltare till MTR Tech

Varje dag görs mer än en miljon resor med tunnelbanan i Stockholm. Lockas du också av en tjänst där du får vara en central del i att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla ett hållbart samhälle? I tjänsten som fordonsförvaltare hos MTR Tech får du ett viktigt arbete med teknik för att hålla Stockholms tunnelbana i rullning.

Om tjänsten

Som fordonsförvaltare kommer du att vara ansvarig för fordonsflottan C20, en av de tre fordonstyper som trafikerar Stockholms tunnelbana i dagsläget. Ditt huvuduppdrag är att förvalta och styra underhållet hos fordonen med målet att tågen ska fungera optimalt och bibehålla sitt värde under sin beräknade livslängd.

I tjänsten ingår till exempel:
 • Ansvar för fordonens konfiguration och den ändringshantering som rör fordonen och dess komponenter
 • Ansvara för fordonens underhållsplan och all tillhörande ändringshantering
 • Bevaka fordon och komponenters prestanda, tillstånd, kapacitet och övriga viktiga aspekter, samt initiera åtgärder där behov finns
 • Analysera felutfall och underhållsbehov samt föreslå förbättringsåtgärder
 • Ansvara för fordonens förvaltningsplan och att denna kommuniceras till interna och externa intressenter
 • Samordna de frågor som rör uppgraderingsprojekt, ombyggnader eller utredningar kopplat till fordonsflottan
 • Leda olika typer av teknikuppdrag med syfte att optimera prestandan
 • Leda och delta i möten internt och med externa parter i frågor som rör fordonsförvaltning
 • Bidra i arbetet med ständiga förbättringar, utveckla processer för förvaltning av tillgångar i enighet med krav och standarder så som ISO 55000.
Som anställd hos MTR Tech erbjuds du en rad förmåner såsom SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express och Martin Olsson.

Detta är en heltidstjänst placerad i MTR Techs depå i Hammarby. Du rapporterar till Fordonsförvaltningschefen.

Är det här du?

Till den här tjänsten söker vi dig som:
 • Är högskoleingenjör med teknisk inriktning, eller motsvarande
 • Har minst fem års erfarenhet av arbete med teknisk inriktning
 • Har en gedigen fordonsteknisk kompetens, gärna inom området spårbundna fordon.
Utöver detta behöver du ha en mycket god IT-vana samt goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

I den här tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att vara rätt kandidat för den här tjänsten behöver du vara en driven person som har ett innovativt förhållningssätt till att hitta nya lösningar. Då en del av ditt arbete innebär att kunna utläsa information ur statistiska underlag behöver du ha ett analytiskt förhållningssätt och ett systematiskt arbetssätt. Vidare behöver vi dig som är affärsorienterad och drivs av att optimera värdet i affären. Du kommunicerar klart och tydligt, inger förtroende och genomför effektiva presentationer.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar MTR Tech med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Fordonsunderhåll, Fordonsförvaltning, Fordonsteknik, Underhållsplan, Förvaltningsplan, Tåg, Tunnelbana, Teknik, Järnväg
Mer info
Kontaktperson Åsa Nygårds
Telefon 08-120 50 424
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 30 sept (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MTR Tech är ett växande underhållsbolag till tunnelbanan i Stockholm och ingår i MTR Nordic koncernen med ca 4500 anställda. Inom MTR Techs ansvar ligger bland annat reparationer, underhåll och fordonsförvaltning för att se till att tunnelbanevagnarna är hela, rena och säkra för trafiksättning. Vi leder även olika projekt med syftet är att uppgradera Stockholms tunnelbana och tunnelbanevagnar för att förbättra den kapacitet och kvalité som behövs idag och framöver i Stockholm.