Koncernredovisningschef till nordisk koncern

Koncernredovisningschef till nordisk koncern

Vill du ha en operativ ledarroll i ett dynamiskt och framgångsrikt bolag? Vi söker nu en engagerad koncernredovisningschef till ett större bemanningsföretag, primärt verksamt i Sverige, Norge och Danmark men med ambition om vidare geografisk expansion. I rollen har du personalansvar för fem medarbetare och du rapporterar till CFO.

Som koncernredovisningschef kommer du att ha helhetsansvar för koncernens redovisning och externa rapportering. Du förväntas driva och vidareutveckla redovisningsarbetet tillsammans med ditt team

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för koncernredovisningen/konsolidering samt säkerställa regelefterlevnad
  • Framtagande av externa rapporter såsom t.ex årsredovisning/delårsrapporter enligt IFRS
  • Säkerställa att samtliga dotterbolag följer lokal GAAP samt vara uppdaterad kring regelverksförändringar inom Norden
  • Implementation av nya redovisningsstandarder
  • Leda års-, kvartals- och månadsbokslutsprocess
  • Hantering av skatt, moms, transfer pricing samt upprättande av deklarationer
  • Koordinera extern revision och kontaktperson gentemot revisionsbyrå
  • Handleda, coacha och utveckla ditt redovisningsteam
  • Vidareutveckla och effektivisera arbetet inom redovisningsteamet
  • Onboarding av nya dotterbolag/förvärv
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering, Vidare har du erfarenhet av koncernredovisning och goda kunskaper både vad gäller K3 och IFRS. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av personalledning och/eller erfarenhet av internationella eller noterade bolag. Väsentligt för rollen är du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska, engelska och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är strukturerad samt har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i organisationen.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på 070-897 11 57, helene.werme@mpya.se eller Elin Allskog på 076-013 28 00, elin.allskog@mpya.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 dec 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mpya Finance har nu via ett searchuppdrag från vår kund fått förtroende att hjälpa dem rekrytera sin nästa lysande ekonom. Mpya Finance är det nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivas. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas - och att varje dag jobba för att vara den bästa arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord - enkelhet, engagemang och delaktighet.

Vi kommer självklart berätta mer om vår kund och om rollen. Varmt välkommen med din ansökan!