Marknads- och kommunikationschef

Marknads- och kommunikationschef

Om tjänsten

Som Motums Marknads- och kommunikationschef ingår du i koncernledningen, är delaktig i utvecklingen av bolaget, bidrar med marknads- och kommunikationsstöd och strategier samt arbetar nära VD i operativa och strategiska frågor. Du rapporterar till koncernchefen. Du är övergripande ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla koncernens marknads- och kommunikationsarbete vilket även inkluderar alla bolag som ingår i Motum-koncernen. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

  • Ansvara för Motums externa och interna kommunikation
  • Ansvara för Motums grafiska profil
  • Ansvara för Motums närvaro i sociala medier
  • Stärka Motums varumärke - både som grupp och de enskilda dotterbolagen
  • Arbeta med att påverka viktiga opinionsledare/makthavare i frågor som är av vikt för Motums kärnverksamhet
  • Ansvara för att leda och utveckla kommunikationsavdelningen
  • Ansvara för budget för kommunikationsavdelningen
  • Bidra i ledningsgruppen med att utveckla bolaget och stödja i marknads- och kommunikationsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet eller motsvarande minst 10 års praktisk erfarenhet varav 5 år som Marknads- och kommunikationschef eller liknande. Du har god datavana inom relevanta områden samt god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

Du ska ha goda kunskaper inom Office-paketet, Wordpress, sociala medier, Photoshop, Indesign samt något verktyg för utskick av nyhetsbrev (Apsis, MailChimp) och vara van att arbeta mot deadlines. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom fastighets- eller byggbranschen, men det är inget krav. Erfarenhet av påverkansarbete, PR och krishantering är meriterande. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.


Vad kan vi erbjuda dig?

Om du brinner för att göra skillnad och att driva Motums utveckling inom marknad och kommunikation så är detta en tjänst för dig. Hos Motum får du stor möjlighet att påverka din egen roll och göra skillnad i en koncern där entreprenörskap, prestigelöshet och kamratskap genomsyrar företagskulturen.

Motum har ambitionen att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbarhet inom branschen. Motum stödjer även Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling som antogs av FN:s medlemsländer 2015.

Du blir en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus. Ett arbete inom ett företag där kunnande, kvalitet och erfarenhet värderas högt.

Vi eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser.

Om ansökan

Ansök genom att skicka in CV och Personligt brev.

Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta HR Chef Kajsa Johansson, 0732-00 12 86 alt. kajsa.johansson@motum.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.motum.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Roslagens Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss och Östgöta Portservice.
Tillsammans är vi runt 350 anställda och omsätter cirka 700 miljoner kronor.