Hållbarhetschef på Motum AB

Hållbarhetschef på Motum AB

Hållbarhetschef

Om tjänsten

Som Motums Hållbarhetschef ingår du i koncernledningen, är delaktig i utvecklingen av bolaget, är ansvarig för bolagets hållbarhetsarbete samt arbetar nära VD i operativa och strategiska frågor. Du rapporterar till koncernchefen. Du är övergripande ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets miljö- kvalitets- och arbetsmiljöledningsarbete vilket även inkluderar alla bolag som ingår i Motum-koncernen. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

Tillse att tillbud, olyckor och avvikelser hanteras enligt gällande rutin, att korrigerande åtgärder vidtas samt att resultatet av åtgärderna följs upp.

Ansvara för att utbildnings- och säkerhetsfrågor genomförs och att säkerhetsregler efterföljs.

Bistå ansvariga chefer inom det egna området och samverka för att organisationen skall kunna säkerställa att gällande miljö- och arbetsmiljölagstiftning, myndighetskrav och kundkrav uppfylls t ex genomföra utredningar och upprätta rapporter till arbetsmiljöverket, kommun och kund gällande olycksfall, tillbud och incidenter.

Sammankallande till möte för ledningens genomgång samt delta och informera aktuella frågor vid bolagets arbetsmiljökommitté.

Aktivt arbeta med att identifiera och värdera risker samt upprätta handlingsplaner för miljö- och arbetsmiljöarbetet samt stimulera initiativ inom dessa områden.

Ansvara för att leda och utveckla hållbarhetsavdelningen

Ansvara för budget för hållbarhetsavdelningen

Bidra i ledningsgruppen med att utveckla bolaget och stödja i hållbarhetsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet eller motsvarande minst 10 års praktisk erfarenhet varav 5 år som Hållbarhetschef eller liknande. Du har god datavana inom relevanta områden samt god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom fastighets- eller byggbranschen, men det är inget krav. Erfarenhet av internationellt samarbete är meriterande. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Om du brinner för att göra skillnad och att driva Motums utveckling inom hållbarhet så är detta en tjänst för dig. Hos Motum får du stor möjlighet att påverka din egen roll och göra skillnad i en koncern där entreprenörskap, prestigelöshet och kamratskap genomsyrar företagskulturen.

Motum har ambitionen att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbarhet inom branschen. Motum stödjer även Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling som antogs av FN:s medlemsländer 2015.

Du blir en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus. Ett arbete inom ett företag där kunnande, kvalitet och erfarenhet värderas högt.

Vi eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser.

Om ansökan

Ansök genom att skicka in CV och Personligt brev.

Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Kajsa Johansson, 0732-00 12 86 alt. kajsa.johansson@motum.se, Group CEO Fredrik Eliasson, fredrik.eliasson@motum.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.motum.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Roslagens Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss och Östgöta Portservice. Tillsammans är vi runt 350 anställda och omsätter cirka 700 miljoner kronor.