Vi söker BI Analytiker till Modhi Finance

Vi söker BI Analytiker till Modhi Finance

Modhi Finance och Collect söker BI Analytiker med placering vid sin nyetablerade verksamhet i Sverige!

Vi söker en BI Analytiker som är attraherad av att ingå i en nystartad verksamhet i tillväxt och förändring. Vi förväntar oss en stark tillväxt i Modhi i Sverige, Norge och Finland och för rätt person ser vi goda möjligheter att utvecklas i rollen över tid.

BI-Analytikern kommer att stödja företaget med dataanalys och prognoser för att driva bra och lönsamma beslut. Rollen blir en central brobyggare mellan Finance och Collect och kommer aktivt bidra till att bygga upp kompetensen inom BI-verktyg. BI- Analytikern ska vara expert på den svenska marknaden men blir samtidigt central för det norska teamet.

Rollens huvudsakliga ansvar kommer att vara:
 • Stötta företaget med datadriven information genom beslut och analys
 • Analysera interna behov och ge lösningar för ökat affärsvärde
 • Länka olika datakällor, sammanställa data, analysera data och skapa rapporter
 • Utveckla både den norska och den svenska verksamheten inom BI-området
 • Utmana och vara ett viktigt bollplank för Analyschefen
Kontor och-reseaktivitet

Placering i Stockholm men kommer att samarbeta nära med den norska verksamheten och vara en del av det norska teamet. Resor till Oslo varje vecka med eller utan övernattning.

Kvalifikationer

Rätt kandidat är kommunikativ, analytisk, proaktiv och trivs med både självständigt och teamorienterat arbete. En förutsättning för att bli framgångsrik i rollen är viljan och förmågan att arbeta agilt och med ständiga förbättringar, du vill resa frekvent till Oslo samt att du är en god relationsbyggare.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har:
 • Högre utbildning på mastersnivå i ekonomi, finans, IT eller liknande.
 • Minst 3 års erfarenhet av dataanalys och god kunskap om BI/analysverktyg.
 • Kunskap om centrala principer i datamodellering för rapporteringsändamål.
 • Erfarenhet inom konsultbranschen är fördelaktig och erfarenhet från andra finansiella företag eller inkassobranschen är meriterande
 • God systemförståelse och minst grundläggande programmatiska färdigheter med förmågan att lära mer.
 • Goda kommunikativa färdigheter i tal och skrift på norska eller svenska och engelska
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
Om du är den vi söker erbjuder Modhi dig en unik möjlighet att vara med och bygga en ny inkassoverksamhet i Norden, med en stark aktör i ryggen. Stockholmskontoret ligger vackert i Hammarby Sjöstad och har goda kommunikationer. Du blir en del av ett drivet team med lång erfarenhet inom bank och finans.

Kultur och värderingar

I Modhi finns en kultur som kännetecknas av öppenhet och direkt kommunikation. Arbetskulturen är informell och tyngdpunkten ligger på samarbete och bra samspel. Kulturen kännetecknas av en operativ miljö där laganda och samarbete är centralt, medarbetarna tar personligt ansvar och idéer och lösningar diskuteras öppet, och med en hög grad av engagemang från ledningen.

Ansökan

I det här uppdraget samarbetar Modhi Collect med The Assessment Company AB.

Du ansöker till tjänsten genom att klicka 'sök denna tjänst' där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV och personligt brev. All information hanteras enligt GDPR vilket innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Ulrika Mattsson, ulrika.mattsson@theac.se, tele: +46 703 789 314 eller Helena Vergara, Helena.vergara@theac.se, tele: +46 73 47 47 812.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande, dock senast den 2:a december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Koncernen

SpareBank1 är Norges näst största finansaktör och utgörs av en allians mellan regionala och lokala sparbanker och erbjuder ett komplett utbud av finansiella produkter och tjänster till individer och företag på hela den norska marknaden.

Sparebank1 alliansen har ett samägt produktbolag, Sparebank1 Gruppen, som levererar attraktiva produkter och tjänster med fokus på goda kundupplevelser till SpareBank 1 alliansen och dess kunder.

Det finns 7 500 anställda i SpareBank1 alliansen, varav ca. 1 200 i SpareBank 1 Gruppen med dotterbolag.

Modhi Finance, med dotterbolaget Modhi Collect, ingår SpareBank 1Gruppen. Bolaget har 45 anställda och är en betydande aktör på den norska marknaden för köp och förvaltning av kreditportföljer. Modhi har en nordisk tillväxtstrategi och förväntar sig stark tillväxt under kommande år.

Som ett led i den nordiska tillväxtstrategin etablerar sig Modhi i Sverige. I ett första steg startar man en inkassoverksamhet på den svenska marknaden, Modhi Collect Sweden AB, för förvaltning av köpta kreditportföljer. Etablering sker även av systerbolaget Modhi Finance Sweden AB samt holdingbolaget Modhi Holding AB.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (3 dagar kvar)