VD till Mitt Liv, Stockholm

VD till Mitt Liv, Stockholm

Längtar du efter ett meningsfullt arbete där du kan kombinera affärsmässighet, innovation och social impact och där verksamheten gör skillnad på riktigt? Då kan det här vara rollen för dig.

Som VD för Mitt Liv blir ditt uppdrag att sätta riktningen för tillväxt och utveckling på 3-5 års sikt i de olika verksamhetsområdena, skapa förutsättningar att nå målen och förverkliga dem tillsammans med teamet, som idag är ett tiotal personer. Förankring och rapportering sker till en kvalificerad och engagerad styrelse och du arbetar i ledningsgruppen med de ansvariga för mentorprogrammet Mitt Livs Chans, Konsultteamet, stiftelsen Mitt Livs Val samt kommunikationsansvarig. Du utgår från Stockholm och arbetet innebär resor till de olika orterna.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Operativt och strategiskt ansvar för verksamheten
  • Ekonomiansvar, löpande uppföljning, budget, prognos
  • Leda genom ledare, fortsatt utveckling av den värderingsstyrda kulturen
  • Försäljning - affärsmässiga erbjudanden som skapar intäkter
  • Affärs- och tjänsteutveckling t ex av digitala tjänster
  • Skapa, bibehålla och utveckla nätverk
  • Medverka i uppdrag - både på scen och som ansiktet utåt
  • Kommunikation (med kommunikationsansvarig) och viss opinionsbildning
Vi söker en erfaren, entreprenöriell ledare med lika stark affärskänsla som värdegrund. Du gillar att hantera både detaljer och vision och har framgångsrik erfarenhet av att med prestigelöshet och integritet leda verksamhet med starka grundare och/eller ägare. Du har kunskap och engagemang i samhällsfrågor, ett aktivt nätverk i näringslivet. Som person är du långsiktig, ansvarsfull och drivande.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 29 april. Vid frågor kontakta Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97, eller Eva Andersson Jensen via e-post: eva.andersson@maquire.se (bortrest till den 29 april).
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mitt Liv AB (SvB) grundades 2008 och är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Att vara ett socialt företag innebär att vi adresserar samhällsutmaningar med innovativa lösningar. All vinst företaget gör återinvesteras i verksamheten för att bl.a. skapa fler kostnadsfria platser i vårt mentorprogram, Mitt Livs Chans. Mitt Livs Chans stöttar årligen ca 500 personer med utländsk bakgrund och eftergymnasial utbildning, att genom mentorskap och utbildning närma sig den svenska arbetsmarknaden. Mitt Liv finns idag i Göteborg, Stockholm, Malmö och Östergötland (Norrköping och Linköping) och via Mitt Livs online program, nationellt. Ett viktigt mål som uppnås är att mer än 50 % i mentorprogrammen får jobb!

Utöver mentorprogrammet stöttar Mitt Liv näringslivet och samhället i mångfalds- och inkluderingsfrågor med utbildningar, workshops och rekryteringstjänster. Mitt Liv genomför även mer omfattande konsultuppdrag t ex processledning vid framtagande av mångfaldsstrategier, ledarutvecklingsprogram och liknande. Läs mer på mittliv.com