Hjälp oss miljömärka möbler och inredningar!

Hjälp oss miljömärka möbler och inredningar!

Intresset för miljömärkning är stort och vi behöver därför förstärka vårt affärsområde för Möbler och Inredningsprodukter med ytterligare en rådgivare. Arbetet innebär tät kontakt med företag som söker Svanen- och/eller EU-Ecolabel-licens och deras underleverantörer, granskning av ansökningshandlingar samt att göra uppföljningsbesök där företagen har sin produktion både inom Sverige och utomlands.

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete för en hållbar framtid. Du får jobba med hållbarhet på alla plan – även med din egen! Vi erbjuder nämligen en modern och flexibel arbetsplats med stort fokus på friskvård, så som generöst motionsbidrag, sjukvårdsförsäkring och pausgympa. Vi sitter i ett nytt aktivitetsbaserat, centralt beläget kontor på Södermalm i Stockholm med goda kommunikationer. Här arbetar vi som vill rädda världen lite grann varje dag.

Du som söker bör ha universitet/högskoleexamen med teknisk/naturvetenskaplig inriktning. Alternativt har du stor erfarenhet av att ha verkat inom möbel och inredningsbranschen.
Det är viktigt för oss att du har stor förståelse för förutsättningarna inom branschen, därför ser vi gärna att du har praktisk erfarenhet från producerande verksamhet.

Det är meriterande att ha kunskap om miljö- och hållbarhetsfrågor.
Du är social och kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, även på engelska.
Du behärskar Officepaketet och det är positivt om du har erfarenhet från arbete i Microsoft Dynamics CRM-system.
Naturligtvis delar du också våra värderingar och visionen om ett hållbart samhälle.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vissa resor förekommer, framför allt till de företag som ansöker om licens, varför vi förutsätter att du har B-körkort.

Frågor om tjänsten besvaras av Affärsområdeschef Lukas Sjölén per epost: lukas.sjolen@svanen.se

Ansök via ansökningsknappen senast 12 augusti 2018

Facklig kontaktperson för Akademikerna är Maria Tengqvist, maria.tengqvist@svanen.se.

Facklig kontaktperson för Unionen Sergio Duarte, sergio.duarte@svanen.se.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svanen.se/
Sista ansökningsdag 12 aug (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Vi ska bidra till att Sveriges övergripande mål för konsumentpolitik uppfylls, det vill säga "att konsumenterna har makt och möjlighet att göra aktiva val". Bolaget ägs till 100 % av staten. Verksamheten har inget ekonomiskt vinstsyfte och finansieras dels genom en avgift från de företag som har miljömärkningslicenser, dels genom ett statligt bidrag.