Account Manager Foodservice till Midsona, Stockholm

Account Manager Foodservice till Midsona, Stockholm

Account Manager Foodservice - offentlig sektor region Öst och norra Sverige

Midsona är ledande i Norden inom naturliga och ekologiska produkter, konsumenthälsa och hälsolivsmedel. Visionen är att bli en av de ledande i Europa inom hälsa och välbefinnande. Midsona söker nu en Account Manager Foodservice med fokus på den offentliga affären i region Öst och norra Sverige. Stockholm med omnejd är lämplig bostadsort (hemmakontor).

Midsona kommer under 2021 att bygga upp en ännu starkare Foodservice organisation med syfte att accelerera tillväxten i denna kanal. Om du vill vara med på denna resa så skall du läsa vidare!

I rollen som Account Manager Foodservice kommer du vara ansvarig för försäljning mot offentlig sektor i Öst och norra Sverige. Målet är att driva distribution och tillväxt och på så vis säkerställa att försäljnings- och resultatmål uppnås.

"Vår vision är att hjälpa människor till ett hälsosammare liv och vi gör detta genom att producera och marknadsföra livsmedel som är hälsosamma, både för människan och miljön. Jag har arbetat på Midsona i 3,5 år och trivs mycket bra, dels på grund av fantastiska kollegor men också för att jag är stolt över de produkter och varumärken som vi marknadsför och säljer.

Med vårt hälsoarbete anser jag också att vi har ett ännu större ansvar i att säkerställa att anställda mår bra och att det finns en god balans i arbetslivet. Vi skall nu göra en större satsning i Foodservice kanalen och hoppas hitta nya lagspelare som kan tillföra erfarenhet, energi och ny kunskap till företaget."

- Tobias Søftestad, Country Director, Midsona Sverige AB

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med säljbearbetning av offentliga kunder i regionen. Att bygga relationer, arbeta med införsäljning och presentation av sortiment, anbudshantering, uppföljning och support mot kund är alla viktiga arbetsuppgifter. Du kommer att ansvara för anbudhantering i regionen, vilket också innebär nära dialog med grossisters anbudsgrupper och representanter i regionen. Du rapporterar till Business Manager Foodservice.

Du kommer även jobba med att:
  • Ansvara för att uppnå budget KPIs, t.ex. försäljning och lönsamhetsmål
  • Maximera befintliga och nya affärsmöjligheter samt bidra med idéer till affärsutveckling
  • Kontinuerligt följa upp och analysera försäljning, lönsamhet, distribution, sortiment och säljdrivna aktiviteter
  • Hela tiden sträva efter god kund- och branschkännedom
Din profil

Vi söker dig som har minst 3 års framgångsrik och dokumenterad säljerfarenhet från Foodservice med tyngd på den offentliga sektorn och anbudshantering. Du har en stor passion för hälsosam mat och god kunskap inom restaurang / storköksdrift. Du är väl förtrogen med Office-paketet och har även en analytisk förmåga för att kunna analysera försäljningen i din region.

Du har ett enormt driv med fokus på att nå mål och skapa enastående resultat. Med hög egen motivation och drivkraft arbetar du hårt för att hitta nya vägar för tillväxt och för att skapa goda resultat. Du har stark förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl.

Du är samarbetsvillig, lyhörd och en god kommunikatör som har lätt för att skapa, utveckla och upprätthålla relationer. Vidare är du en duktig förhandlare, stresstålig och trygg i dig själv. Du har ett intresse av våra produkter och du kan känna igen dig i våra värdeord; Care, Trust, Drive och Pride.

Kontakt

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Säljpoolens rekryteringskonsult Peter Nilsson på 0708-306543.

Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom en växande marknad för hälsa och välbefinnande. Midsona marknadsför välkända varumärken såsom Friggs, Kung Markatta, Urtekram, Eskimo, Kanjang, Renässans och MyggA. Vi säljer och marknadsför även ett antal varumärken från uppdragsgivare, t ex Compeed, Alpro, Yogi och Blutsaft. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek, foodservice och hälsofackhandeln. Midsona, som är noterat på Stockholmsbörsen, omsatte 2019 drygt 3 miljarder SEK och vi är drygt 700 anställda.

Läs gärna mer på www.midsonafoodservice.se

Sökord: säljare, försäljare, försäljning, utesäljare, fältsäljare, DHH, dagligvaruhandel