Koncernredovisningsekonom som gillar omväxling sökes till Meritminds interimsverksamhet, Stockholm

Koncernredovisningsekonom som gillar omväxling sökes till Meritminds interimsverksamhet, Stockholm

Vi söker nu dig som arbetar med koncernredovisning och som är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag genom rollen som anställd konsult hos oss. Som anställd konsult inom koncernredovisning kan vi erbjuda en trygg anställning med fast månadslön samtidigt som du ges möjlighet till variation och utmaning genom nya uppdrag i olika typer av verksamheter. Våra uppdrag sträcker sig ofta över längre perioder, vilket gör att du får den tid som krävs för att göra en skillnad i verksamheten och bidra till våra kunders framgång. Våra kunder är medelstora till stora företag med välkända varumärken, många av dem är börsnoterade och ingår i internationella koncerner.

Exempel på arbetsuppgifter i rollen som konsult inom koncernredovisning
 • Ansvara för koncernredovisningsfrågor
 • Finansiell rapportering
 • Konsolidering
 • Driver och koordinerar rutiner för interna processer och system
 • Justerar koncernredovisning enligt regelverk som K3 och IFRS
 • Skattefrågor
 • Förvärv
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med tidigare erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Antingen har du arbetat länge och mycket inom koncernredovisning eller så har du kommit i kontakt med det i din tidigare roll och vill utvecklas inom området. Du ska ha arbetat i regelverket K3 men har du stött på IFRS är det ingen nackdel. Eftersom många av våra kunder är internationella ska du kunna kommunicera på engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

I rollen som konsult behöver du gilla att arbeta i nya organisationer eftersom du kommer att vara på ett nytt uppdrag ungefär var 8:e vecka. Eftersom du får se många olika arbetsplatser och arbeta med olika processer och rutiner behöver du ha en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har god kommunikativ förmåga.

Placeringsort: Stockholm

Meritmind erbjuder:

 • Utbildning och utveckling i din yrkesroll.
 • Uppdrag hos välkända, stora bolag.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag.
 • En tillsvidareanställning på ett värderingsstyrt företag.
 • Tillgång till vår förmånsportal.
 • Sociala aktiviteter tillsammans med dina kollegor på Meritmind
Om Meritmind AB

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag omkring 300 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med systerbolaget Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef/kandidatansvarig Julia von Krusenstierna på 070 751 21 97 eller Julia.krusenstierna@meritmind.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)