Finance Manager till globala Terratech-koncernen, norr om Stockholm

Finance Manager till globala Terratech-koncernen, norr om Stockholm

Steelwrist är idag marknadens snabbast växande tillverkare av tiltrotatorer och snabbfästen som med sin patenterade lösning till grävmaskiner skaffat sig en teknikledande position i världen. Bolaget ingår i Terratech Group koncernen som är i en stark tillväxtfas och etablerar sig löpande på nya marknader. Just nu finns Terratech representerade i ett 20-tal länder och med egna dotterbolag i 10 av dessa. Bolaget växer snabbt och här får du chans att vara med på den spännande resan framåt. Steelwrist har blivit utsett till Best Managed Company både 2020 och 2021.

Nu söker man en Finance Manager till huvudkontoret norr om Stockholm. Här får du vara med att från början och skapa en gemensam redovisningsgrupp för hela koncernen. Rollen är ny och du erbjuds stort utrymme och frihet att utforma, driva och sätta dig egen prägel, samt utvecklas tillsammans med den övriga ekonomifunktionen som också är under omstrukturering för att anpassas till bolagets tillväxt. Som Finance Manager kommer du rapportera till och arbeta nära CFO, leda ett eget team och ansvara för att säkerställa koncernbolagens och koncernens konsoliderade bokslut, samt rapportering av densamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Finance Manager:
 • Personalansvar för det centrala redovisningsteamet på 7 personer
 • Ansvar för koncernbolagens redovisning och bokslut
 • Ansvar för konsolidering av koncernens bolag
 • Delaktig i utvärdering och implementering av nytt koncernredovisningssystem
 • Driva automatisering, systemstöd och effektivisering av ekonomiprocesserna
 • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå samt löpande kontakt och stöd till bolagsansvariga för dotterbolagen i redovisningsfrågor
 • Ansvaret för stöttning av de utländska dotterbolagens lokala redovisningsbyråer


Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, som har arbetat minst 5 år med redovisning och/eller revision, koncernredovisning samt konsolidering. Önskvärt är också erfarenhet av skatt, momsfrågor och förståelse för valutaeffekter. Du har generellt intresse för system och det är en fördel om du tidigare arbetat i något konsolideringssystem. Erfarenhet från tillverkningssektor, industri samt produktionsanläggning är meriterande och du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Finance Manager behöver du ha ett strukturerat, metodiskt arbetssätt, som gör att du har kontroll över dina processer och vet vad som behöver göras när. Du trivs i en roll där du får arbeta självständigt med god initiativförmåga och har förmågan att kombinera din kompetens inom redovisning med att hantera och stötta såväl det egna teamet som kontaktytor i de utländska dotterbolagen. Du är trygg och prestigelös som person. Du trivs med att jobba brett, få ansvar att utforma rollen och lösa behoven utifrån kompetens, intresse och ambition i gruppen. Allt detta i en dynamisk miljö med kort väg från beslut till handling.

Vad erbjuder företaget dig?

Som Finance Manager på bolaget kommer du in i ett spännande skede med tillväxt och expansion. Du ansluter till ett globalt bolag med familjär känsla och ett team med duktiga, engagerade och drivna medarbetare där man arbetar självständigt. Företagskulturen andas teamwork och högt i tak. Medarbetarna är uttalat företagets viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Placeringsort: Rosersberg, Stockholm


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Finance Manager, Group Controller, Koncernredovisningschef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Terratech Group är en svensk industrikoncern som huvudsakligen består av Steelwrist med huvudkontor och produktionsanläggning i Rosersberg, norr om Stockholm, samt SVAB Hydraulik AB (SVAB) med säte i Hallsberg. Steelwrist är idag den snabbast växande tillverkaren av tiltrotatorer och snabbfästen i världen. Vårt mål är att vara "Bäst i världen på att utveckla, tillverka och sälja redskap som ökar grävmaskiners effektivitet". Vi har idag verksamhet i 20-tal länder men all produktutveckling sker från vårt huvudkontor norr om Stockholm i Rosersberg.

Steelwrist har blivit utsett till Best Managed Company både 2020 och 2021.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm 070-029 11 41 eller Jessica Blomgren 073-942 58 91. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.