Business Controller som är affärsfokuserad sökes till Meritmind, Stockholm

Business Controller som är affärsfokuserad sökes till Meritmind, Stockholm

Söker du en analytisk Business Controllerroll, nära verksamheten? Är du bra på att vara proaktiv och skapa förtroende? Meritmind är ett konsultföretag för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet och erbjuder våra kunder interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Vi behöver nu stärka upp vår affärsnära verksamhetsstyrning och söker därför ytterligare en Business Controller. Du kommer att arbeta på huvudkontoret, där vi sitter ett 50-tal medarbetare. Du ingår i vår ekonomiavdelning som består av ca 10 personer och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Analysera och följa upp affären, allt från kundstruktur till prissättningar och analyser/utvärderingar av nya erbjudanden och tjänster
  • Stöd till verksamhets- och avdelningschefer med ekonomisk uppföljning, kalkyler och analyser
  • Ta fram business cases, scenario- och ad-hoc analyser samt identifiera effektiviseringsmöjligheter
  • Delaktig i framtagande av budget, prognoser och affärsplaner
  • Ta fram beslutsunderlag inför avtalsförhandlingar, nya affärer/upphandlingar, etc
  • Ansvarig och delaktig i olika projekt, ex.vis implementation av nytt ekonomisystem
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarade och minst ett par års erfarenhet som Business Controller. Du har tidigare haft en roll där du har stöttat verksamheten, men också varit proaktiv. Det är meriterande om du även har en bakgrund inom redovisning. Kanske är du en affärsorienterad revisor som vill gå vidare mot controlling?

Personliga egenskaper:

Som Business Controller kommer du att arbeta nära CFO, men har också en viktig roll i att stötta och samarbeta med våra operativa chefer och övrig ledning. I det arbetet kommer du att ha stor nytta av att du är pedagogisk och kommunikativ. Rollen kräver också att du är duktig på analys och har en hög integritet. Vi hoppas att du, liksom vi, uppskattar en platt organisation och en miljö där prestigelöshet och lättsamhet är viktigt.

Vad erbjuder vi dig?

Vi strävar efter att hjälpa företag och människor till framgång och erbjuder dig ett stimulerande arbete i en trivsam organisation med högt i tak och ambitiösa kollegor som värnar om varandra. Gillar du att träna får du gärna hänga med vårt löpargäng som brukar sticka ut ett par gånger i veckan, men vi har också utomhusfysträning och Yoga. Vi är dock inte bara nyttiga, på fredagarna äter vi godis.

Välkommen till oss! Vi sitter i fina lokaler centralt i Stockholm City.

Placeringsort: Stockholm

Om Meritmind

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 300 medarbetare. Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

Maila din ansökan till: ansokan@meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 :e mars.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

OBS: Använd EJ knappen "Ansök till denna tjänst". Maila din ansökan till: ansokan@meritmind.se

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)